Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Nordisk workshop i tidig-modern filosofi

  [2019-08-20] Den 21-22 augusti hålls den tolfte nordiska workshopen i tidig-modern filosofi. Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid Göteborgs universitet står för värdskapet i år.

 • Nordisk workshop i tidig-modern filosofi

  [2019-08-20] Den 21-22 augusti hålls den tolfte nordiska workshopen i tidig-modern filosofi. Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid Göteborgs universitet står för värdskapet i år.

 • Studenter har undervisat ungdomar i kritiskt tänkande

  [2019-08-19] Tre studenter i liberal arts, filosofi och kritiska studier vid Göteborgs universitet har under sommaren projektlett en kurs och undervisat ungdomar i kritiskt tänkande.

 • Konferens om medeltidens förfalskade litteratur och konst

  [2019-08-13] I veckan startar konferensen Faking it på Humanistiska fakulteten - om medeltida och tidigmoderna förfalskningar inom bland annat litteratur, guld och konst.

 • Humaniststudent får Gunnar Svedbergs pris 2019

  [2019-06-26] Studenten Simon Källman, som bland annat studerat idéhistoria vid Humanistiska fakulteten, har utsetts till pristagare av Gunnar Svedbergs pris 2019. Priset delas ut vid doktorspromotionen den 18 oktober.

 • Studenter examinerades genom podd om språkfrågor

  [2019-06-26] När studenterna i Svenska med språkvetenskaplig inriktning skulle redovisa sina diskussioner kring språkriktighet valde läraren Maia Andréasson att examinera dem via podd. - Det var lite nervöst men också roligt. Det blev mer intressanta diskussioner än vid en presentation, säger studenten Johanna Albinsson som läser Språkkonsultprogrammet på Göteborgs universitet.

 • Forskare utan morgondag

  [2019-06-25] - För en forskare som lever i förtryck finns ingen morgondag. Det enda man har är nuet som det gäller att göra så mycket som möjligt av. Det säger Leila Papoli-Yazdi som är en av Göteborgs universitets nya Scholars at risk-forskare.

 • Grannar: vänner eller fiender

  [2019-06-25] - Vi behöver fantasi för att förstå vår tillvaro. Och litteratur är ett medium där möjliga föreställningar om dagens samhällsutmaningar kan undersökas på ett sätt som är omöjligt i den vanliga politiska världen. Det menar Irina Hron, som forskar om grannskapets poetik. Hon är den första postdoktor som finansieras av Stiftelsen Anna Ahrenbergs Fond.

 • Kyrkoslaviska i världsklass

  [2019-06-25] Intresserad av att lära dig fornkyrkoslaviska? I så fall är GU rätt lärosäte att vända sig till. Här finns hela 16 kurser att välja mellan, mer än någon annanstans i hela världen. - Kurserna ges på alla nivåer och lockar studenter från hela Sverige och utlandet, i alla möjliga områden, som arkeologi, historia, religionsvetenskap, slavistik och klassiska språk, berättar Antoaneta Granberg, docent i slaviska språk.

 • Letar efter glömd kulturskatt

  [2019-06-25] Patraskteatern, Rubicon och invandrarföreningars scenkonst är bara några exempel på den mångfald av alternativa grupper som fanns i Göteborg under andra halvan av 1900-talet. Nu får projektet Expansion och mångfald 13 miljoner kronor från Vetenskapsrådet för att kartlägga och dokumentera denna hittills ganska ouppmärksammade kulturella rikedom.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Johanna Hillgren, kommunikatör

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Humanisten, Lundgrensgatan 1B

Telefon:
031-786 10 68

Sidansvarig: Johanna Hillgren|Sidan uppdaterades: 2019-03-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hum.gu.se/aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2019-08-22