Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Konflikter mellan shia- och sunnimuslimer kräver många liv

  [2019-04-25] Våldsamma konflikter mellan shia- och sunnimuslimer är inte särskilt vanliga, men de som finns är några av världens mest dödliga. Det visar nya uppgifter ur en speciell konfliktdatabas.

 • Medarbetare visades runt i nya Humanisten

  [2019-04-24] Inflyttningen till nya Humanisten närmar sig med stormsteg. På byggarbetsplatsen dras el, målas och hamras det för fullt. Förra veckan hade medarbetare på Humanistiska fakulteten möjlighet att få en rundvandring i nybygget.

 • Ballongfärder förändrade människans vy på 1700-talet

  [2019-04-24] Under upplysningstiden började människan uppskatta den vilda naturen mer, framförallt att betrakta den från hög höjd. Idéhistorikern Björn Billing har jämfört en bergsbestigare och en ballongfarare och deras försök att återge den svindlande vyn i text och bild.

 • Mötesspråket en utmaning när förvaltning möter internationalisering

  [2019-04-24] Det finns en spänning mellan den högre utbildningens internationaliseringsuppdrag och den svenska förvaltningstraditionen. Det visar en ny studie där universitetens språkpolicyer jämförts. - Universiteten förväntas locka till sig internationella studenter och medarbetare, men samtidigt krävs goda kunskaper i svenska för att kunna delta på alla nivåer i verksamheten, säger Susanna Karlsson vid Göteborgs universitet.

 • Bortglömt epidemisjukhus får nytt liv

  [2019-04-23] Från epidemisjukhus via barnpsykiatrisk mottagning till konstateljéer. Konstepidemin har en brokig historia som många kanske inte känner till. Men nu ska områdets kulturarv undersökas och dokumenteras.

 • Antal sökanden fortsätter att öka till kompletterande lärarutbildningar

  [2019-04-18] Återigen har ett rekordstort antal personer sökt sig till kompletterande lärarutbildningar, en trend som gäller både Göteborgs universitet och nationellt.

 • Hur ska vi förhålla oss till Kina?

  [2019-04-12] Från att ha varit en ytterst marginell aktör har Kina på historiskt kort tid blivit en global nyckelspelare inom forskning, innovation och högre utbildning. Allt fler studenter och anställda vid Göteborgs universitet är intresserade av utbyte och samarbete med Kina. Hur ska vi förhålla oss till denna ekonomiska, militära och teknologiska stormakt?

 • Bok ger nycklar till att se litteratur på nytt sätt

  [2019-04-11] Han saknade en bok som på ett enkelt sätt förklarar hur en läsare kan ta sig an en berättande text utifrån olika perspektiv och begrepp - för att få en djupare läsupplevelse. Så Christer Ekholm, studierektor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet, skrev en själv.

 • Ta vara på allas kompetens - läs evidensbasering

  [2019-04-11] - Många sektorer inom hälso- och sjukvården arbetar med skilda kunskapsmodeller som skapar svårigheter för tvärprofessionellt arbete. Om fler expertgrupper gjorde bedömningar utifrån evidensbasering skulle resultatet bli bättre, säger Morten Sager, huvudansvarig för masterutbildningen i evidensbasering vid Göteborgs universitet.

 • Nu släpps Barbro Wallgren Hemlins andra volym om Tegnérs kyrkliga tal

  [2019-04-11] Han var sin tids största kulturpersonlighet och skald, och även en av de internationellt mest kända svenskarna. Ändå är Esaias Tegnér tämligen bortglömd idag. Nu kommer Barbro Wallgren Hemlin andra volym av Esaias Tegnérs kyrkliga tal. ¿ Jag kommer aldrig göra ett lika omfattande arbete igen, säger Barbro Wallgren Hemlin, lektor i svenska språket på Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Johanna Hillgren, kommunikatör

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Humanisten, Lundgrensgatan 1B

Telefon:
031-786 10 68

Sidansvarig: Johanna Hillgren|Sidan uppdaterades: 2019-03-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hum.gu.se/aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2019-04-25