Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fakultetens nya doktorander introduceras

Nyhet: 2017-09-12

Efter att prodekan Göran Larsson hälsat alla nya doktorander välkomna till doktorandintroduktionen stod bland annat diskussioner om forskningsetik, med Christian Munthe, på schemat under första dagen på veckan.

Ett 30-tal nya doktorander deltar på Humanistiska fakultetens gemensamma doktorandintroduktion som pågår en hel vecka.

Under veckan får doktoranderna bland annat veta vad det innebär att vara anställd som doktorand och diskutera etikfrågor som är relevanta för forskning i allmänhet och humanistisk forskning i synnerhet. Vetenskapsteori och samverkan är ett par av punkterna som gås igenom under doktorandintroduktionen, liksom information om UB:s forskarservice, system för utvärdering av vetenskapliga publikationer, sökning i databaser med mera.

Doktoranderna kommer från samtliga sex institutioner vid fakulteten och deras blivande doktorsavhandlingar kommer att spänna över en lång rad ämnen - från musikvetenskap och kulturstudier till historia och språk.

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-08-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?