Globalt tema på Svensklärarföreningens årsskrift

Nyhet: 2020-06-10

Anna Nordenstam är en av två redaktörer för Svensklärarföreningens årsskrift 2019, som bland annat innehåller texter om minoritetsspråk, manga, ekokritik och klassrumsarbeten kring deckare.

Varför valde ni temat ”Globalt”?

– Årets tema valde vi för att det är viktig att fundera över vad svenskämnet i skolan kan vara när vi lever i globaliserad värld, säger Anna Nordenstam, professor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.

omslag globalt– Det är förstås av vikt att få sprida nyskrivna artiklar om centrala begrepp inom forskningen som exempelvis världslitteratur (Katarina Leppänen) men också ekokritik (Nina Goga), minoritetsspråk (Satu Gröndahl) och manga (Ylva Lindberg) . I årsboken finns också artiklar om PISA och en spännande artikel om hur det är att undervisa franska studenter i svenska vid ett franskt universitet. Denna artikel är skriven av Katarina Bodin, som tog sin gymnasielärarexamen hos, vilket förstås är extra roligt!

Svensklärarföreningens årsskrift 2019 – Globalt
Redaktörer: Ulrika Nemeth och Anna Nordenstam

Artikeln publicerades först på: lir.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-08-17