Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Historiska studier flyttar till Eklandagatan under byggperioden

Nyhet: 2017-05-19

I augusti flyttar institutionen för historiska studier till Eklandagatan 86, där institutionen kommer att bedriva all undervisning och verksamhet medan Humanisten byggs om. Övriga institutioner som idag har sin verksamhet i Humanisten stannar i huset.

Nu gör Göteborgs universitet och Akademiska Hus en stor satsning på Humanisten. Hela humanistiska fakulteten ska samlas under ett tak i ändamålsenliga lokaler som är attraktiva för såväl studenter som lärare och forskare. Första spadtaget togs 1 november 2016 och under vintern och våren har arbetet fortskridit.

Lokalerna som institutionen för historiska studier flyttar till är evakueringslokaler för Akademiska hus och används i dagsläget av arkitektutbildningen. Flytten går den 15 augusti och den 28 augusti drar höstterminen igång.
När nya Humanisten står klar, enligt planen i årskiftet 2019/2020, flyttar institutionen för historiska studier tillbaka igen.

Läs mer om ombyggnationen: Projekt Humanisten

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-08-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?