Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Historiska studier flyttar till Eklandagatan under byggperioden

Nyhet: 2017-05-19

I augusti flyttar institutionen för historiska studier till Eklandagatan 86, där institutionen kommer att bedriva all undervisning och verksamhet medan Humanisten byggs om. Övriga institutioner som idag har sin verksamhet i Humanisten stannar i huset.

Nu gör Göteborgs universitet och Akademiska Hus en stor satsning på Humanisten. Hela humanistiska fakulteten ska samlas under ett tak i ändamålsenliga lokaler som är attraktiva för såväl studenter som lärare och forskare. Första spadtaget togs 1 november 2016 och under vintern och våren har arbetet fortskridit.

Lokalerna som institutionen för historiska studier flyttar till är evakueringslokaler för Akademiska hus och används i dagsläget av arkitektutbildningen. Flytten går den 15 augusti och den 28 augusti drar höstterminen igång.
När nya Humanisten står klar, enligt planen i årskiftet 2019/2020, flyttar institutionen för historiska studier tillbaka igen.

Läs mer om ombyggnationen: Projekt Humanisten

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-08-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hum.gu.se/aktuellt/Nyheter/fulltext//historiska-studier-flyttar-till-eklandagatan-under-byggperioden.cid1468105
Utskriftsdatum: 2018-01-22