Kriterium på Bokmässan - den vetenskapliga bokens framtid

Nyhet: 2019-10-10

Boken De samhällsbesvärliga: Förhandlingar om psykopati och kverulans i 1930- och 40-talens Sverige handlar om hur den vetenskapliga boken ska möta kraven på högkvalitativ granskning och öppen tillgång. Ett av svaren är Kriterium.

Kriterium

Kriterium är en plattform för granskning, publicering, spridning och kvalitetsmärkning av högkvalitativa vetenskapliga böcker och innebär att boken ska finnas fritt digitalt tillgänglig, (Open Access).

Information om Kriterium

Medverkande i filmen: Åsa Arping, Göteborgs universitet, huvudredaktör för Kriterium och Annika Berg, Stockholms universitet.

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-08-17