Ledningen varnar för ett allt mer tydligt och öppet kunskapsförakt

Nyhet: 2018-12-21

Ett allt mer tydligt och öppet kunskapsförakt riktas framför allt mot humaniora och samhällsvetenskap. Det speglar en anti-intellektuell och politiserad agenda, skriver ledningen för Humanistiska fakulteten i en debattartikel i Svenska Dagbladet, 21 december.

Humanistiska fakultetens fyra dekaner, dekan Marie Demker, prodekan Göran Larsson och vicedekanerna Pauli Kortteinen och Åsa Wengelin skriver i en gemensam debattartikel om bombhotet mot Nationella sekretariatet för genusforskning och protesterar mot ett debattklimat som påverkar den akademiska friheten. ”Vi förväntar oss att politiker, opinionsbildare och andra aktörer inom sektorn höjer rösten mot den politiserade kritiken mot vår forskning o utbildning.”

Länk till debattartikeln i Svenska Dagbladet

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-08-17