Liberal arts-studenter bloggar om sin praktik

Nyhet: 2013-12-09

Nu bloggar studenterna på kandidatprogrammet Liberal arts vid Göteborgs universitet från sin praktik på olika platser i världen. I sina inlägg reflekterar de över humaniora omsatt i praktiken.

De bloggande studenterna gör just nu sin praktiktermin som är den femte och näst sista terminen på liberal arts-programmet. Blogginläggen är examinerande.

I det senaste inlägget skriver Isak Alfredsson Bodin bland annat så här om sin praktik på Sveriges ambassad i Washington: ”Efter fyra månader här är jag övertygad om att liberal arts är en mycket bra, för att inte säga perfekt, grundutbildning om man så småningom vill arbeta inom UD.”

Kandidatprogrammet Liberal Arts är en spetsutbildning i humaniora vid Göteborgs universitet. Med utgångspunkt i världslitteraturens stora klassiker lär sig studenterna kritisk analys, självständigt tänkande, vetenskaplig metod och argumentation – intellektuella förmågor som är minst lika användbara idag som på Platons tid.

Bloggen ”Liberal Arts – Humaniora i praktiken” hittar du här

031-786 10 68 / 0766-18 10 68