Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny publikation undersöker dansarkivets möjligheter och utmaningar

Nyhet: 2018-02-13

Det treåriga kulturarvsforskningsprojektet Brytningspunkter och kontinuitet: Scenkonsternas förändrade roller i samhället 1880-1925, har nu resulterat i en publikation: Turning Points and Continuity. Reformulating Questions to the Archives, som ges ut av tidskriften Nordic Theatre Studies. Publikationen har open access och är alltså även öppen för allmänheten att läsa.

Artiklarna behandlar kulturarvs- och arkivfrågor ur olika perspektiv. Exempelvis har Astrid von Rosen, konst- och bildvetare och en av projektledarna för Centrum för Kritiska Kulturarvsstudiers arkivkluster, bidragit med en artikel om dansarkiv och migration, med utgångspunkt från en rysk dansare som arbetat i flera olika länder under 1900-talet. Andra artiklar utforskar ämnen som självbiografier som kunskapskälla och piktoralistiska fotografiers betydelse för den förändrade synen på dansestetiken.

Under 2018 kommer också en antologi på svenska att publiceras inom samma projekt: I avantgardets skugga. Brytpunkter och kontinuitet i svensk teater kring 1900. Antologin kommer även den att vara tillgänglig för alla att läsa genom open access.

Läs mer

Läs mer om projektet här.

Läs publikationen här.
 

 

AV:

Artikeln publicerades först på: criticalheritagestudies.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-08-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?