Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Populärvetenskaplig podd om konsthistoria sänds i sommar

Nyhet: 2020-06-11

Alexandra Fried och Alexandra HerlitzAlexandra Fried och Alexandra Herlitz, båda universitetslektorer i konst- och bildvetenskap vid Göteborgs universitet, bjuder på en populärvetenskaplig podd om konsthistoria hela sommaren. I tio avsnitt, med start 15 juni, ska Konsthistoriepodden lyfta ett verk i veckan.

Konsthistoriepodden ska underhålla alla som är intresserade av konst och som vill veta mer om historierna bakom konstnärerna och verken.

– Varje konstverk bär på mängder av intressanta historier: Konstverk kan ha spännande tillkomstprocesser, en gåtfull ägarhistoria eller så kan det finnas otroliga berättelser om hur publiken tog emot ett verk, när det visades för första gången. Men alltid är det förstås just det avbildade som bjuder oss på många fascinerande berättelser och tankar. I konsthistoriepodden ska vi lyfta allt sådant som kan vara intressant för förståelsen av ett konstverk, säger Alexandra Fried.

10 avsnitt

I tio avsnitt som släpps på måndagar klockan 13 under sommaren, med start den 15 juni, kommer Alexandra Fried och Alexandra Herlitz att prata om ett konstverk i taget.

– Vissa av de verk vi behandlar i podden är mycket populära, andra är tämligen okända. Det blir gott och blandat från olika tider och platser, för det enda urvalskriteriet är att vi båda måste tycka om konstverken. Men vi tror förstås att det är konstverk som också andra ska fatta tycke för, säger Alexandra Herlitz.

Konstverken som det pratas om kommer att visas på poddens Instagramkonto och podden går att hitta på Spotify eller Acast.

Konsthistoriepodden

Premiär: 15 juni klockan 13
Länk till podden, Spotify: https://open.spotify.com/show/3usd1VoUDptgSi8CnEI7IS
Länk till podden, Acast: https://shows.acast.com/konsthistoriepodden/
Trailer: https://open.spotify.com/episode/0AYDpDTvs2xEximQyd6mSC
Instagram: https://www.instagram.com/konsthistoriepodden/
Facebook: https://www.facebook.com/Konsthistoriepodden

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-08-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?