Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Praktik som kommunikatör i Bryssel gav mersmak

Nyhet: 2015-06-29

Under våren har Per Sandström praktiserat på kommunikationsavdelningen på Sveriges ständiga representation vid EU i Bryssel. Det var en del av kursen Kvalificerad arbetspraktik med humanistisk inriktning som han nyligen har avslutat.

Fem frågor till Per Sandström, som även läst tyska med jämförande kulturvetenskap vid Humboldt universität i Berlin via Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet:

Varför valde du denna praktikplats?
– Efter att ha arbetat som journalist från och till i snart sju år tänkte jag att det vore roligt att prova på något annat. Dessutom är det inom journalistbranschen alltid bra att nischa sig. Faktum är att det inte finns så många andra praktikkurser inom humaniora som ligger utanför ramen för ett program. Detta trots att många humanister väljer att läsa enskilda kurser och sätter ihop sin egen kandidatexamen.

Vad har du fått jobba med?

– Mycket av det jag har gjort påminner om det jag tidigare gjort som journalist. Det handlade exempelvis om att sammanställa det som har EU-anknytning och trendar på Twitter. Jag har också skrivit längre personporträtt om folk som jobbar inom EU:s institutioner. Den största skillnaden jämfört med tidigare arbetslivserfarenhet var att jag på Representationen hade möjlighet att arbeta mer med verksamheten som sådan. Exempelvis har jag arbetat med att skriva delar av den strategi för sociala medier som representationen har.

Vad har du haft mest nytta av från kursen?
– Oavsett om jag fortsätter som journalist eller väljer att göra något annat så har jag dels fått lära mig mer om EU och dels lärt mig mer om kommunikationsarbete. Förhoppningsvis är det en "win win situation" som väntar.

Hur är det att leva i Bryssel?
– En vän till mig sammanfattade staden på följande vis: Bryssel är en plats där man bara är. Jag tror att det ligger något i det. Staden är långt ifrån den mest spännande i Europa. Samtidigt finns det alltid saker att göra; choklad, öl och våfflor blandas med ett rikt kulturliv utan pretentioner – rätt bra tillvaro om man har ambitionen att bara vara.

Vad väntar härnäst?
– I sommar är jag studioreporter igen på Ekot, Sveriges Radio. Men till hösten återvänder jag till Bryssel för att frilansa. Min flickvän bor där.

Läs mer om kursen Kvalificerad arbetspraktik

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-08-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?