Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Två forskningsprojekt inom miljöhumaniora får Seed Box-finansiering

Nyhet: 2017-11-06

– Det allra roligaste med detta är att det möjliggör ett samarbete med Världskulturmuseet där vi tillsammans utforskar sätt att nå ut med forskningsresultat som går bortom de traditionella, akademiska formerna, säger Anna Bohlin.

”Living (with) things: Consuming, collecting, and caring” är ett pilotprojekt med målet att utforma en treårig utställning på Världskulturmuseet i Göteborg och Stockholm med start 2019. Syftet med utställningen är att väcka motivation och passion för hållbar konsumtion och livsstil genom multi-sensorisk interaktiv design som talar mot kropp och känslor lika mycket som intellektet. Det handlar också om hur vi relaterar till, värderar, samlar in och kasserar vardagliga objekt.

Anna Bohlin är för tillfället involverad i projektet ”Re:heritage. Circulation and marketization of things with history” som finansieras av Vetenskapsrådet.

– I vårt pågående projekt ser vi hur människor relaterar till saker på sätt som går bortom det språkliga, och det är oerhört spännande att samarbeta med museipedagoger och utställningsproducenter som är vana vid att arbeta inte bara med det kognitiva, utan även med sinnen, känslor och kroppar. Samarbetet ska också generera nya sätt att producera kunskap tillsammans med museets besökare, och detta kommer att vara en viktig bas i kommande forskningsansökningar, säger Anna Bohlin.

Christian Isendahls projekt ”The Resilience of Cuban Urban and Peri-Urban Agriculture over the Longue Durée (CUPAL)” fick 355 000 kronor från the Seed Box.

Alla mottagare av medel från the Seed Box hittar du här

AV:
031-7864565

Artikeln publicerades först på: environment.hum.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-08-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?