Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Humanister i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Här presenterar vi ett urval av länkar till artiklar där våra medarbetare medverkar, intervjuas eller omnämns.

Rouaa, 24, om avhoppen från lärarprogrammet: "Alla bara droppade av"

[2017-11-07] För fem år sedan började 40 lärarstudenter på Mälardalens högskola. I slutet av utbildningen gick endast en handfull av dem på lektionerna. Metro har kartlagt avhoppen på några av landets lärarutbildningar.

[Metro]

Michael Azar: Dragkampen om de döda präglar våra liv

[2016-04-11] Otaliga är sätten att väcka gångna tiders andar till liv, men också försöken att tysta dem för alltid. En ny bok diskuterar hur vi hanterar de döda i de ständigt pågående striderna om våra identiteter, våra minnen och vår framtid.

[Svenska Dagbladet]

Vi kan inte dra alla muslimer över en kam

[2016-04-08] Om vi vill motverka utanförskap måste vi börja med att inkludera muslimer i samhällsgemenskapen och utgå från att de är anständiga människor, skriver lektorn David Nyström. SLUTREPLIK.

[Expressen]

Islamkritikerna har samma, dolda syfte

[2016-04-06] När det gäller islamkritiska röster i dag finns ingen tydlig agenda - förutom den som är jättetydlig. Det är en text vars enda syfte är att så in rädsla, misstro och misstänksamhet, skriver lektorn David Nyström.

[Expressen]

Mångfalden bland butikerna riskerar att utarmas

[2016-04-06] P4 Göteborg har de senaste dagarna rapporterat om de höga hyrorna på Frölunda Torg. Catharina Törn, lektor i kulturstudier på Göteborgs universitet har forskat på ämnet. - Konsekvensen blir att hyrorna höjs, säger hon.

[Sveriges Radio Göteborg]

Jag är rädd för mitt eget skinn! Deltagarna i Paradise Hotel är kreativa språkbrukare som skapar nya idiom och uttryck

[2016-04-05] Att blanda ihop uttryck och idiom är vanligt när man försöker lära sig ett språk eller när man eftersträvar ett språkbruk som man inte än behärskar. Kreativt och ambitiöst, tycker Språkets expert.

[Sveriges Radio P1]

Utlevande litteratur med frälsningsdrömmar

[2016-03-31] Expressionisterna präglades av ett brutalt formspråk och strävade efter att rasera gamla institutioner. Litteraturvetaren Gunilla Hermansson har tittat närmare på hur expressionismen satte spår i den nordiska litteraturen.

[Fria Tidningen]

Spännande fynd i Varnhem

[2016-03-29] Georadarn visade vad arkeologerna hoppats på Det finns lämningar av en tusenårig storhall nära Varnhems klosterkyrka. Det bekräftas av den georadar-undersökning som arkeologer genomfört på platsen.

[Västgöta-Bladet]

Stötta islams goda krafter

[2016-03-29] En sorgeplats vid Place de la Bourse i Bryssel i förra veckan. Foto: Nora Lorek, TT Stötta islams goda krafter En del kristna tycks vilja säga att det bara finns en sann tolkning av islam. Det är att göra det allt för enkelt för sig.

[Dagen]

UR Samtiden - Ideologisk radikalisering: Erövras gatan genom idéer? - UR Skola

[2016-03-25] Andreas Önnerfors är universitetslektor vid Göteborgs universitet och berättar om det tyska högerextrema partiet Pegida. Hur har de lyckats samla mer folk än tidigare liknande partier?

[Utbildningsradion]

Dagstidningar
Sidansvarig: Eva Englund|Sidan uppdaterades: 2016-03-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?