Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på forskarnivå

Är du en nyfiken person? Drivs du av en lust att lära och veta mer? Trivs du i den akademiska miljön? Då kan utbildning på forskarnivå vara ett alternativ för dig.

För att lösa framtidens utmaningar krävs djupa kunskaper förenat med en kreativ förmåga att tänka i nya banor. Utbildning på forskarnivå ger dig just de verktygen. Du blir den främsta experten inom ett fält, du lär dig också att planera, tänka kritiskt och ta ansvar. Ansvar genom vetenskaplig redlighet och förmåga att göra forskningsetiska bedömningar. Samtidigt får du den kunskapsbredd och de färdigheter som hör till ämnet i stort.

Våra forskarutbildningar syftar till att du ska bli en självständig forskare med god förmåga att förmedla kunskaper. Du blir redo för komplexa och kvalificerade arbetsuppgifter inom näringsliv, offentlig förvaltning, högskolor och universitet.

Ämnen

Vid Humanistiska fakulteten bedrivs forskning och forskarutbildning i ett trettiotal ämnen, från afrikanska språk till vetenskapsteori.

Forskarutbildningsämnen vid Humanistiska fakulteten

Behörighet och förkunskapskrav

Vilka krav som ställs för att bli antagen till utbildning på forskarnivå regleras av högskoleförordningen och allmänna studieplaner . Det skiljer sig till viss del mellan olika ämnen. Du kan ta reda på om du är behörig att antas till ett speciellt ämne genom att läsa den allmänna studieplanen för detta ämne.

Allmänna studieplaner för forskarutbildningsämnen

Ansökan till utbildning på forskarnivå

Det är institutionerna vid fakulteten som utlyser anställningar som doktorand.

Antagning till utbildning på forskarnivå sker normalt i samband med institutionernas utlysning av doktorandanställningar. För antagning fordras att finansieringen av forskarstudierna är säkerställd.

För information om utlysning och antagning se respektive institutions information. Har du frågor är du välkommen att kontakta institutionernas viceprefekter för forskarutbildning.

Institutionernas webbplatser och kontaktuppgifter till viceprefekter för forskarutbildning

Sidansvarig: Eva Englund|Sidan uppdaterades: 2019-10-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?