Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarnätverk

Nätverk för medicinsk humaniora

Medicinsk humaniora är ett mångvetenskapligt område inom vilket humanistisk, samhällsvetenskaplig och medicinsk forskning sker kring medicin och hälsa. Att medicinsk humaniora är mångdisciplinärt innebär möjligheter för att olika perspektiv på medicin och hälsa kan mötas och korsbefrukta varandra. Nätverket vill synliggöra redan pågående forskning om medicin och hälsa ur ett humanistiskt perspektiv.

För mer information se Nätverk för medicinsk humaniora

Nätverk för miljöhumaniora

Nätverket för miljöhumaniora vid Göteborgs universitet är ett forum för akademiker som delar intresset för samtida miljöproblematik i termer av mening, värden, etik och rättvisa. Miljöhumaniora eller Grön humaniora (Environmental Humanities) är ett växande tvärvetenskapligt kunskapsområde som fokuserar de mest angelägna miljöfrågorna och som vill främja samarbete och diskussion mellan forskning och samhälle.

För mer information se Nätverk för miljöhumaniora

Centrum för digital humaniora

Digital humaniora öppnar nya möjligheter och reser nya utmaningar kring hur vi kan utveckla tekniker och metoder för att effektivisera redan etablerade forskningsformer och formulera helt nya frågor. Det kan handla om att ta fram nya redskap, att digitalisera material så att de kan bearbetas på nya sätt, eller studera material och kulturyttringar som kommit till just tack vare digitaliseringen för att förstå hur kultur och samhälle förändras - för att nämna några infallsvinklar. Digital humaniora möjliggör helt nya kombinationer av kvantitativ och kvalitativ metod, och inbjuder till – rent av kräver – vittgående tvärvetenskapligt samarbete.

För mer information se Centrum för digital humaniora

Medeltidskommittén

Medeltidskommitténs verksamhet består av att ge den senaste forskningen om medeltiden en plattform. Medeltidskommittén bedriver ingen egen forskning men kommitténs styrgrupp arbetar aktivt för att underlätta spridningen av andra forskares resultat. Detta görs i form av arrangemang av temadagar, seminarier och symposier.

För mer information se Medeltidskommitténs webbplats

Tidigmoderna seminariet

Tidigmoderna seminar är ett mångvetenskapligt och fakultetsgemensamt forum för forskare som på olika sätt studerar perioden från renässans till upplysning, men välkomnar alla som är intresserade av den tid som har kommit att kallas den tidigmoderna (ca 1400-1800).

För mer information se Tidigmoderna seminariet

VitKrit

Ett seminarium för dekolonialitet inom humaniora och konst, vars övergripande syfte är att utgöra ett forum för humanvetenskaplig och konstnärlig forskning vid Göteborgs universitet som sätter dekolonialitet i fokus för sitt kunskapsintresse.

För mer information se VitKrit

 

Sidansvarig: Eva Englund|Sidan uppdaterades: 2017-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?