Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om fakulteten

Humanistiska fakulteten är platsen för frågor som rör mänskliga existensvillkor. Här utforskar vi tillsammans verkligheten med hjälp av de fotspår vi människor lämnar efter oss: Språk, texter, musik, åsikter, vårt sätt att tänka och hur vi ser på världen vi lever i.

När humanistisk forskning och utbildning fokuserar människans egen plats i samhällsutvecklingen är så kallad artificiell intelligens, digitalisering, kulturarv och kommunikation självklara områden. Människor med kunskaper om språk, litteratur, historia och filosofi är bärare av ett historiskt arv som ger djup och sammanhang åt livet. Men ännu mer är vi intellektuella spjutspetsar in i en framtid om vilken det enda vi vet är att det är just vi människor som skapar den.

De avgörande frågorna imorgon kommer att ställas på samma sätt som de ställdes i klassisk tid; Vad är en människa? Och vart är vi på väg?

Välkommen till humanioras värld!

Sidansvarig: Eva Englund|Sidan uppdaterades: 2018-04-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hum.gu.se/om-fakulteten/
Utskriftsdatum: 2020-08-06