Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetsmiljön vid humanistiska fakulteten

Arbetsmiljön vid humanistiska fakulteten ska vara god, med en attraktiv och kreativ forsknings- och studiemiljö, goda förutsättningar för ett stimulerande arbetsliv och personlig utveckling.

Jämställdhet mellan könen och likabehandling av alla anställda och studenter ska utgöra en självklar grund. Öppna diskussioner om riktlinjer och vägval skapar delaktighet inför beslut. Det är viktigt med hög kvalitet i de beslut som fattas. De ska vara väl utredda, liksom diskuterade och förankrade.

God kommunikation och en fakultet som ryms under samma tak stärker en socialt hållbar miljö och lägger grunden för ett aktivt ledar- och medarbetarskap.

Syftet med arbetsmiljöhandboken är att ge vägledning och kunskap i frågor som rör arbetsmiljön vid Göteborgs universitet. Arbetsmiljöhandboken ska ses som ett hjälpmedel i det systematiska arbetsmiljöarbetet för målet att kunna skapa goda arbetsvillkor och en god arbetsmiljö för de anställda samt en stimulerade och god studiemiljö för studenterna.

Arbetsmiljö handlar om allt från skrivbordsstolar, belysning till mänskliga relationer. Den berör även brandskyddet inom den egna verksamheten.

Huvudskyddsombud

Val av huvudskyddsombud (HAMO) vid Humanistiska fakulteten har genomförts och alla närvarande arbetsmiljöombud (AMO) beslutade enhälligt att välja Felicia Bigot Klinteberg till HAMO och Petra Andersson till vice-HAMO för mandatperioden 2017-01-01 till och med 2019-12-31.

Institutionernas arbetsmiljöarbete

 

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion

Institutionen för historiska studier

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för svenska språket

Arbetsmiljörutiner

Göteborgs universitets arbetsmiljörutiner A-Ö

Arbetsmiljörutiner specifika för Humanistiska fakulteten

Årscykel – arbetsmiljöarbete vid Humanistiska fakulteten

 

Ett stilla rum på Humanisten

Till det stilla rummet på Humanisten kan du komma in för en stunds tystnad, reflektion, bön eller meditation.

Under ombyggnationen av Humanisten är det stilla rummet placerat i Språkskrapan på plan 5.

Rummet är alltid öppet för den som har behov av stillhet en stund, troende eller icke troende.

Sidansvarig: Camilla Ljung|Sidan uppdaterades: 2017-04-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?