Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Excellent lärare

Göteborgs universitet har infört titeln excellent lärare som ett sätt att uppmärksamma lärares pedagogiska skicklighet i enlighet med Vision 2020.

Lärare som är tillsvidareanställda vid universitetet kan ansöka om att bli prövade för titeln. Prövningen görs utifrån den sökandes dokumenterade och reflekterade pedagogiska praktik och grundas på universitetsgemensamma bedömningskriterier. Prövning för titeln excellent lärare sker vid den sökandes fakultet.

Humanistiska fakultetsstyrelsens lärarförslagsnämnd beslutade den 27 april 2017 att prövning av excellent lärare ska ske en gång per termin.

Sista ansökningsdag för inlämnande av ansökan om prövning om titeln excellent lärare

  • Höstterminen 2017 -15 september 2017
  • Vårterminen 2018 -15 januari 2018

 

Humanistiska fakulteten har skrivit en kort rutin i ett antal steg för för att underlätta arbetet med ansökan för den sökande. Rutinen bygger på PIL-enhetens Handläggning vid antagning till Excellent lärare

De lärare som önskar ansöka kontaktar prefekten vid sin institution. Prefekten prövar att den sökande uppfyller de tre kriterier som krävs för att gå vidare i processen. Rekommendation skrivs av prefekten.

Den sökande arbetar därefter med sin pedagogiska portfölj.

Komplett ansökan tillsammans med prefektens rekommendation skickas digitalt till e-postadressen: lfn@hum.gu.se och märks "Excellent 2017". Ansökningar tas emot löpande under ansökningsperioden.

Ansökan bereds av lärarförslagsnämnden (LFN) som kontrollerar att ansökan är komplett och om den kan skickas till sakkunniga.
Till varje ansökan som ska sakkunnigbedömas utses två externa pedagogiskt sakkunniga av dekan.

Sakkunnigutlåtandet tas emot av LFN.

LFN tar del av utlåtandet som grund för en intervju med den sökande.

Underlag från intervjun lämnas till dekan som väger samman intervjun med sakkunnigutlåtandet och fattar beslut.

VID NEGATIVT BESLUT
Ansökan, med kommentarer och råd, går tillbaka till den sökande som efter minst ett år kan påbörja en ny ansökningsprocess från steg ett.

VID POSITIVT BESLUT
Excellent lärare erbjuds tid att medverka i den pedagogiska akademin. Samtal om detta förs mellan PIL, den excellenta läraren och ansvarig prefekt.


Mer information finns om tileln excellent lärare finns på Enheten för pedegogisk utveckling och intraktivt lärandes webbplats.

 

Kontaktinformation

Camilla Ljung, personalhandläggare

Box 200, 405 30 Göreborg

Besöksadress:
Humanisten, Renströmsgatan 6

Telefon:
031-786 1034, 0766-181034

Sidansvarig: Eva Englund|Sidan uppdaterades: 2017-05-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?