Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ansökan om antagning som oavlönad docent

Docent är en akademisk titel som markerar en högre vetenskaplig kompetens än doktorsexamen.

Behörighet

Doktorsexamen.
Genomgången handledarutbildning för handledning på forskarnivå är ett krav.

Bedömning

Den som antas som oavlönad docent skall ha erforderlig pedagogisk och vetenskaplig skicklighet, väsentligen utöver den kompetens som visats genom doktorsexamen.

Handläggning

En ansökan om att antas till oavlönad docent granskas och prövas först av Lärarförslagsnämnden (LFN), som utifrån bifogade handlingar prövar huruvida den sökandes ansökan formellt uppfyller ovan angivna kriterier samt om tillräcklig meritering efter doktorsexamen har redovisats. Om LFN finner att så är fallet granskas den sökandes meriter av en sakkunnig. Sakkunnigutlåtandet ligger sedan till grund för nämndens rekommendation till dekanus, som beslutar om den sökande kan antas som oavlönad docent.

Vem kan ansöka - 
fråga om anknytning till fakulteten

Som villkor för antagning av oavlönad docent vid humanistiska fakulteten skall den sökande normalt ha avlagt doktorsexamen vid universitetet eller vara anställd vid detsamma. Antagning kan också ske utan att dessa villkor är uppfyllda, om detta är till särskilt gagn för fakulteten.


Ansökningar skickas digitalt till lfn@hum.gu.se

Märk ansökan ansökan om oavlönad docentur

 

Kontaktinformation

Camilla Ljung, personalhandläggare

Box 200, 405 30 Göreborg

Besöksadress:
Humanisten, Renströmsgatan 6

Telefon:
031-786 1034, 0766-181034

Sidansvarig: Eva Englund|Sidan uppdaterades: 2017-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?