Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utställningar


Liberal Arts-studenten Frida Jensen. Foto: Donna Lee


”VAD FAN ÄR LIBERAL ARTS?” är en utställning som möter missuppfattningen om att kandidatprogrammet Liberal Arts på Göteborgs universitet är en konstutbildning.

Liberal Arts är ursprungligen ett samlingsbegrepp för de akademiska ämnen- de sju fria konsterna – som lästes i Europa under antiken och medeltiden. Utbildningen som idag moderniserats har åter fått ett uppsving och sedan hösten 2011 är Liberal Arts ett eget huvudområde vid Göteborgs universitet, vilket universitet är unikt med i Sverige.

Studenten Frida Jensen har under programmets praktikkurs under regi av kommunikations- och designbyrån Where is my pony fått projektleda och skapa denna utställning helt på egen hand. De verk som presenteras är inspirerade av innehållet från utvalda kurser på programmet. Studenterna vid programmet får ofta frågan om vad deras utbildning handlar om och vad den egentligen är. Detta är någonting Frida har tagit tillvara på och valt att arbeta med. Det är också det som har bidragit till utställningens titel.

Tid: 13 mars–13 april

Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6, J300.

Kontakt: Frida Jensen

VAD FAN ÄR LIBERAL ARTS?

En utställning som möter missuppfattningen om att kandidatprogrammet Liberal Arts på Göteborgs universitet är en konstutbildning. Foto: Donna Lee. Musik: "Raindancer" av Anton Wiklund

Sidansvarig: Eva Englund|Sidan uppdaterades: 2020-02-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?