Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

6 mars kl. 13-17: Minska gapet mellan män och kvinnor på Wikipedia

Det finns fyra gånger fler artiklar om män än om kvinnor på Wikipedia, ett innehåll som färgar vår kunskap om världen. Nu kan du vara med på ett världsomspännande initiativ för att minska gapet mellan män och kvinnor på internet. Kom och skriv in dig i historien genom att delta i #WikiGapGöteborg på Humanisten den 6 mars.

WikiGap är ett initiativ från Utrikesdepartementet och Wikimedia Sverige och har genomförts i över 60 länder. Syftet är att göra internet mer jämställt genom att utöka informationen om framstående kvinnor på Wikipedia, en av världens tio mest besökta webbplatser globalt. Hittills har volontärer över hela världen bidragit till fler än 35 000 redigerade och publicerade artiklar.

Temat för #WikiGapGöteborg är Historiska kvinnor. Tillsammans med volontärer från Wikimediarörelsen kommer du att kunna skriva nya artiklar, förbättra befintliga artiklar eller översätta artiklar om kvinnor som varit eller är betydelsefulla för Sveriges historia. 

För ditt engagemang bjuder vi på lättare förtäring, dryck och en goodie-bag med bland annat Utrikesdepartementets handbok i feministisk utrikespolitik. Eventet inleds med inspirerande talare.

Tid: 6 mars kl. 13.00–17.00
Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6, Trappan.
Ta med: Egen dator.
Fotografering: Utrikesdepartementet kommer att fotografera och filma under eventet. Om du inte vill synas på bild, säg till någon av volontärerna på plats.

Anmälan dig senast 4 mars på följande länk:
WikiGapGöteborg – jag kommer!

Program
13–13.30: Invigningstal med bland andra Marie Demker, dekan Humanistiska fakulteten, Maria Sjöberg, professor i historia och Gunilla Hermansson, professor i litteraturvetenskap.
13.30–17.00: Skrivstugor under ledning av Wikimedias volontärer.
17.00: Avslutning med mingel och lättare förtäring.

Välkommen!

Syftet med WikiGap är att skapa utrymme för de inbjudna gästerna att redigera artiklar. Det är inte någon av arrangörerna som ska skriva eller redigera under evenemangen, utan de individer som ges ett forum. Allt som skrivs av under WikiGap genomgår samma kvalitetskontroll som övrigt innehåll på Wikipedia, vilket bland annat innebär att man inte får skriva artiklar om sig själv eller sin organisation samt måste hänvisa till trovärdiga källor.

Mer information om initativet finns på www.swemfa.se/wikigap

Sidansvarig: Eva Englund|Sidan uppdaterades: 2020-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?