Hearingar om aktuella teman 2013-2015

Mellan 2013-2015 arrangerade fakulteten föreläsningar på några aktuella teman som debatterades.  Hearingarna filmades.

När boten inte finns i Sverige. Möjligheter och faror med ett ökat medicinskt resande.

Hearing 5 november 2015 på temat medicinskt resande och de spänningsfyllda frågor som uppstår i relation till sjukdom och möjligheter att finna bot och lindring utanför Sveriges gränser. Modernator Lars Mogensen.

Nyhet 2015-11-10: Medicinskt resande inte bara en fråga för individen

Medicinskt resande

En hearing på temat medicinskt resande och de spänningsfyllda frågor som uppstår i relation till sjukdom och möjligheter att finna bot och lindring utanför sitt eget lands gränser.

Vem får tala och vad kan vi tala om?

En hearing om språk som inkluderar och exkluderar. Frågor om tillgänglighet och gemenskap, om globalisering och dess effekt på språk och språkkunnande. John Chrispinsson, moderator, Sally Boyd, professor lingvistik, Anna Gunnarsdotter Grönberg, forskare svenska språket, Magnus P. Ängsal, forskare tysk språkvetenskap, Mustafa Can journalist, Jenny Hostetter, chefredaktör, Patrik Hadenius, chefredaktör . Producerat av Göteborgs universitet 2014.

Vår tids fundamentalism - ett demokratiskt problem?

En hearing om fundamentalism, dess uppkomst och konsekvenser idag. Vi vill ta upp frågor om tolerans och kritik, offer och förövare, tolkningsföreträde och objektivitet. Vilken roll kan våra forskare ha i dagens debatt om fundamentalism och demokratifrågor? Medverkande: Heléne Lööw, biträdande föreståndare för Centrum för polisforskning vid Uppsala universitet. Lena Martinsson, professor i genusvetenskap vid Göteborgs universitet, Göran Larsson, professor religionsvetenskap vid Göteborgs universitet. Moderator: Göran Rosenberg, journalist och författare. Producerat av Göteborgs universitet 2013.

Efterföljande frågestund

Efterföljande frågestund.