Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studiebesök

Besök Humanisten med din klass

Är du lärare eller studievägledare vid en gymnasieskola eller folkhögskola? Har du en grupp eller en klass som vill veta mer om studier vid humanistiska studier vid Göteborgs universitet?

Kontakta oss gärna för mer information om hur ett studiebesök vid fakulteten kan se ut.

Om det är en liten grupp finns ofta möjlighet att även få en visning på Antikmuseet eller på Universitetsbiblioteket.

Inspirationsdag för studievägledare

Hösten 2016 bjöd studievägledarna på Humanisteiska fakulteten in till en inspirationsdag för studievägledare i regionen.

Lokala besöksdagar

Språkdagen

Institutionen för språk och litteraturer en språkdag  som vänder sig till dig i gymnasieskolan. Språkdagen är på hösten.

LIR-dagen

Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion arrangerar en dag varje höst för inbjudna skolor.

FLOV-dagen

Institutionen för filosofi, lingivstik och vetenskapsteori har en egen besöksdag på våren för gymnasieelever samt även även studenter. 2017 hölls dagen den 30 mars.

Mässa och besöksdag

I mars varje år arrangerar Göteborgs universitet och Chalmers en besöksdag. Då finns studievägledare och studenter på plats för att svara på frågor och det erbjuds även ett program med föredrag om olika utbildningar.

 

I november varje år är den stora utbildningsmässan Kunskap & framtid på Svenska mässan. Här finns Göteborgs universitet på plats men också en mängd andra utbildningssamordnare från hela Sverige.

 

Kontaktinformation

Emma Grundström, Utbildningshandläggare

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
031-786 1090

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2017-12-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?