Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Elin Johansson, alumn, har läst litteraturvetenskap

Författare och förläggare

Det har väl alltid funnits ett intresse för litteratur hos mig. Mamma tog med mig och min bror till biblioteket när vi var små för att låna hem böcker. Och mormor läste högt för mig när jag var liten.

Men att plugga humanistiska ämnen var från början ingen självklarhet.
– För tio år sedan hade jag aldrig sett mig själv på Humanisten. Men när jag hade skrivit i några år och ville utveckla mig i ämnet kändes det rimligt att jag skulle läsa humaniora. Humanisten är en lugn och behaglig plats. Jag trivdes bra.

Det blev en flytt till Göteborg och en kandidatexamen i litteratur­vetenskap, skrivarkurser och kurser i text­analys och barns språk och skriftspråksutveckling. Idag är hon färdig och håller skrivarkurser, har startat eget förlag, givit ut egna böcker och handleder andra skribenter i skrivandet. Hennes förebild är Astrid Lindgren.

– Jag har alltid haft henne som min stora idol. Hon var ett geni eftersom hon kunde skriva på så många nivåer för att möta läsaren. Jag läser fortfarande ”Vi på Saltkråkan” och kan beröras av helt andra saker än de jag tog in som barn. Hon skrev lika mycket för mamman eller pappan som för barnet som lyssnade.

Elin Johansson, alumn, har studerat litteraturvetenskap.

 

Elin läste litteraturvetenskap

Elin Johansson.  Foto: Kristian Sahlberg, Mecka för GU

Elins Göteborg

Antikvariat Pan: Jag brukar gå hit på helgerna eller när jag varit och tränat. Skönt att bara droppa in och se om det finns nåt nytt.
Haga: Stadsdel med vanligt Göte­borgshäng. Man tar en fika i lugn och ro och kollar in allt som finns i de små butikerna. Som i en charmig småstad.
Skärgården: Det är härligt att ta en båt ut och se vattnet. Just vattnet är en av de bästa sakerna med Göteborg.

 

Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2018-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?