Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Johan Gross, doktorand i lingvistik

Två saker ligger Johan Gross varmt om hjärtat. Klättring och lingvistik. I Klätterfabriken, ett av Sveriges mest anrika klättergym, har han tränat sedan han var 14 år. Idag är han 31.

Mitt emellan student och forskare


– Jag har klättrat så länge jag kan minnas och jag har alltid varit intresserad av språk. Mest av allt den sociala kopplingen till språk. Hur vi kommunicerar med varandra och språk som fenomen. Jag tror min allra första uppsats handlade om kreol- och pidgin-språk. Då gick jag väl i fyran eller femman.

Idag är Johan doktorand. Ett jobb där han befinner sig mitt emellan rollen som student och forskare i lingvistik.
– Jag pluggar ju själv för att bli forskare samtidigt som jag under­visar andra i mitt ämne. Det ger mig hela spektrat av den akademiska världen, från studenter till professorer. Jag gillar det.

Själv kommer han från Göteborg och har varit student i sin egen stad.
– Jag har inte aktivt deltagit i Göteborgs studentliv. Men det finns alltid något att göra, oavsett om man är ny i staden eller bor här sen tidigare. Många sjyssta klubbar och massor av olika människor. Klätterfabriken är faktiskt ett bra ställe att gå till om du vill träffa nya människor. Hit är man alltid välkommen för att ta en kaffe, klättra lite och umgås.

Johan Gross är doktorand i lingvistik.

Läs mer om utbildningar i lingvistik

Johan Gross, doktorand

Johan Gross.  Foto: Kristian Sahlberg, Mecka för GU

Johans Göteborg

Hagabion: Jag är uppvuxen i Linné och Haga. Vi brukar ofta gå till Hagabion, ta någon öl eller kaffe och kolla på film. Avslappnad stämning och skön mentalitet.
Nefertiti: Grymt ställe med stor bredd på klubbarna. Musiken håller alltid hög kvalitet och arrangörerna har koll på läget. Jazz i världsklass.
Andra långgatan: En lite mer alternativ gata vid Järntorget. Många pubar med öl och mat till rätt bra priser. Skönt när man är student.

Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2018-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?