Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Gabriela Mercado Narváez

För fyra år sedan gick Gabrielas flyttlass från Mexiko till Sverige. Här har hon hunnit med att bo i både Linköping och Vilhelmina men har nu slagit sig ner i Göteborg. Hon trivs bra.

– En vanlig fråga är hur jag står ut med vädret. Och visst, jag är van vid ett helt annat klimat men jag gillar Sverige och vädret här. I Monterrey där jag är född hade vi 30-40 graders värme och oftast riktig ökentorka. Därför älskar jag att klimatet är så varierat här.

I Sverige har hon redan hunnit med att ta en Master i språk och kultur vid Linköpings universitet och har nu påbörjat sin doktorandutbildning i spansk litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet. Hon fokuserar på den spanska författaren Miguel de Unamuno och hans syn på maskulinitet.

– Det klart att det tar lite tid att hitta sin plats i det sociala livet, men jag tycker att det finns väldigt bra förutsättningar för att lyckas med det här. Göteborg har en bra ”vibe”. Folk är öppna och jag har många doktorandkollegor som jag umgås tillsammans med. Här finns ett brett kulturellt utbud och till skillnad från många andra städer behöver man inte ha massor av pengar för att ha roligt i Göteborg.

Gabriela Mercado Narváez, Mexiko är doktorerar i spansk litteraturhistoria.

Läs fler intervjuer med Internationella studenter som valt Humanistiska fakulteten i magsinet Study Humanities.

Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2018-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?