Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Robert Lyons

År 1969 var New York-födde Robert Lyons så pass förbannad på USA:s krig mot Vietnam att han lämnade landet och reste till Frankrike. Och han stannade kvar i Europa. Sedan många år tillbaka arbetar han på Göteborgs universitet och undervisar i bland annat teaterhistoria.

– Teaterkursen som jag håller för utbytesstudenterna sker alltid mot slutet av terminen i december. Då har oftast studenterna hunnit lära känna staden lite bättre och får uppleva den skandinaviska julen med de nordiska traditionerna. Det är en härlig och annorlunda tid för dem och vi har väldigt kul tillsammans.

Roberts kurs är en del av Scandinavian studies, och för många utbytesstudenter är kursen deras första möte med teatern som konstform.

– Det är en stor blandning av nationaliteter och akademiska discipliner, men teatern brukar gå hem hos alla. Vi försöker alltid gå och titta på minst en föreställning tillsammans. Jag är övertygad om att konsten har något positivt att ge alla människor, oavsett vad man studerar.

Robert Lyons, Sverige
Lärare i teaterstudier.
 

Läs fler intervjuer med internationella studenter som valt Humanistiska fakulteten i magsinet Study Humanities. Meet five people at the Faculty of Arts in Gothenburg (2013)

Läs mer om teaterstudier (tidigare dramatik)

Fotograf: Kristian Sahlberg, Mecka
Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2015-02-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?