Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Shashank Srivastava

Hur ser människor i olika delar av världen på religion? Det är vad Shashank från Varanasi i Indien intresserar sig för. Hemma i Indien har han avlagt examen i indisk filosofi och religiösa studier. Till Göteborg kom han för att studera hur människor runt om i världen lever med religion och hur religionen påverkar samhället.

– Det är väldigt intressant att se vilka skillnader det finns i våra samhällen och vårt sätt att förhålla oss till religioner, berättar han. Vissa samhällen styrs totalt av människors tro. Många människor föds in i en religion som kommer att prägla hela deras liv. De kommer aldrig kunna avsäga sig sin tro, eller byta religiös inriktning. De är fast i sin roll livet ut.

Göteborg, Sverige och Europa skiljer sig på många sätt från hans egen hemvist och uppväxt.

– Här kan man välja sin egen religion eller leva som ateist. Det skulle aldrig gå där jag kommer ifrån. Shashank trivs i Göteborg. Inför resan hade han hört att folk i Skandinavien skulle vara väldigt reserverade och svåra att få kontakt med.

– För min del stämmer det inte alls. Hemma i Indien skäller människor ut varandra till höger och vänster, skrattar han. Här är folk väldigt snälla. Jag är ny i det här samhället och om jag undrar över något är det alltid någon som hjälper mig.

Shashank Srivastava, Indien, studerade religionsvetenskap i Göteborg vårterminen 2013

Läs fler intervjuer med Internationella studenter som valt Humanistiska fakulteten i magsinet Study Humanities.

 

Fotograf: Kristian Sahlberg, Mecka
Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2018-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?