Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Simon Hoeflich

Simon är född och uppvuxen i Hannover, Tyskland. Med en svensk mamma hade han ett försprång när det gäller att förstå det svenska samhället.
– Jag har alltid haft ett svenskt pass men inte kunnat tala språket. Jag kände att jag borde lära mig lite mer om mina rötter.

Till Sverige kom han 2003. Först studier i Jönköping under några år, men 2007 bytte han stad till Göteborg. Han hade egentligen inte tänkt att stanna speciellt länge, men idag har han en svensk flickvän och läser till lärare på Göteborgs universitet.

– Eftersom jag snart bott i Sverige i tio år känner jag mig knappast som en utbytesstudent. Men som student trivs jag väldigt bra i Göteborg. Det är kanske inte den största staden i världen, men det finns saker att göra hela tiden. Jag gillar också att Göteborg inte är en utpräglad studentstad. Det är positivt att man kan umgås med ”riktiga göteborgare” också, inte bara studenter. Då lär man känna staden på ett annat sätt. Dessutom är universitetet inte knutet till ett enda campus utan ligger ganska utspritt. Då blir chanserna större att man får se mer av staden. Det gillar jag.

Snart är han färdigutbildad gymnasielärare i tyska. Under tiden har han också läst en hel del tysk litteraturvetenskap.

– Vi får se vad som händer när jag är färdig. Om jag kompletterar min utbildning skulle jag även kunna jobba som lärare i Tyskland, men jag har inte planerat så långt ännu. Framtiden ligger öppen.

Simon Hoeflich, Tyskland, studerar till lärare i tyska och engelska.

Läs fler intervjuer med Internationella studenter som valt Humanistiska fakulteten i magsinet Study Humanities.

 

Fotograf: Kristian Sahlberg, Mecka
Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2018-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?