Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fick jobb i Amman efter språkstudier

Isak Nilsson har valt att stanna kvar i Jordanien. Han studerade arabiska på distans vid Göteborgs universitet hösten 2013.

Du  bor och arbetar i Amman, vad jobbar du med där?

– Jag jobbar på MEET Amman, ett språkcentrum,  där Göteborgs universitet erbjuder fortsättningskurser i arabiska. Jag studerade  dock mina första tre terminer här. Just nu sköter jag centrets PR och studentrelationer.

Jag gör också en del volontärjobb för en NGO (non-governmental organization), katastrof- och nödhjälpsorganisationen  Operation Mercy, som jobbar med flyktingar här i Jordanien. Jag föreläser och representerar organisationens arbete i olika sammanhang.

Hur kommer det sig att du valde just Jordanien?

– Jag hade en gymnasiekompis som pluggade arabiska här och han peppade mig att åka dit själv när vi träffades efter hans hemkomst. Det är också det mest säkra landet i Mellanöstern och det är väldigt enkelt att få visum där.

Jordanien är en plats där det händer väldigt mycket just nu och ett ställe där man står mitt i historiska händelser och kan få vara med att göra skillnad.

Har du några tips till studenter som funderar på en termin utbytesstudier eller praktik utomlands?

– Första och största tipset för dig som åker på utlandspraktik och vill lära dig språk: Håll dig undan från andra utlänningar, annars kommer du att fastna i engelskan och svenskan och inte komma in i den nya kulturen och språket.

Det finns goda möjligheter att läsa jordansk arabiska på MEET Amman, avslutar Isak, som gärna tar emot frågor från studenter som är intresserade av att komma till Jordanien.

Mer information

Foto: Isak Nilsson
Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2018-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?