Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser och program på avancerad nivå

Vi erbjuder en mängd olika kurser på avancerad nivå som du, precis som på grundnivå, själv kan sätta samman till en examen. Vill du enbart läsa kurser på avancerad nivå för att bredda eller fördjupa dina tidigare kunskaper från grundnivå går det också bra. Utöver de fristående kurserna finns det också ett antal påbyggnadsprogram på avancerad nivå.

Antingen du läser kurser inom program eller fristående kan studierna leda till magisterexamen (60 hp) eller masterexamen (120 hp). För examen på avancerad nivå samt för studier inom program på avancerad nivå krävs en Kandidatexamen (180 hp) eller Filosofie kandidatexamen 120 poäng enligt tidigare system, alternativt uppfyller kraven för att ta ut en sådan examen.

Utbildning på forskarnivå

Grundläggande behörighet för utbildning på forskarnivå är examen på avancerad nivå, eller motsvarande. Utöver grundläggande behörighet finns vanligtvis krav på särskild behörighet - se respektive studieplan. 

Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2018-03-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?