Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Program på avancerad nivå

Utöver möjligheten att ta examen med fristående kurser på avancerad nivå erbjuder vi utbildning inom ett antal magister/masterprogram.

Programutbud

Följande magister/masterprogram erbjuds inom humanioraområdet. Observera att alla program inte erbjuds varje läsår.

Antik och medeltida filosofi och klassisk filologi, masterprogram, 120 hp NYHET HT17

Det internationella masterprogrammet Antik och medeltida filosofi och klassisk filologi ges på engelska och riktar sig till studenter med en bakgrund inom filosofi och/eller klassiska språk (latin och/eller grekiska). Programmet är utvecklat i nära samarbete med forskningsprogrammet Representation och verklighet: Historiska och nutida perspektiv på den aristoteliska traditionen och förbereder för forskarutbildning och en internationell forskarkarriär inom det tvärvetenskapliga området filosofihistoria och klassisk filologi.

Antik och medeltida filosofi och klassisk filologi, masterprogram, 120 hp

Arkeologisk praktik och teori, 60/120 hp

Programmet som startar vartannat år, riktar sig till dig som är intresserad av arkeologiskt forsknings- och utvecklingsarbete, eller som siktar på en framtida yrkeskarriär inom kulturarvssektorn, exempelvis inom arkeologisk fältverksamhet och kulturarvspedagogik.

Arkeologisk praktik och teori, 60/120 hp

Deutsche Gegenwartsliteratur: Rezeption, Vermittlung und Kontext, 60/120 hp

Det internationella tyskspråkiga programmet Deutsche Gegenwartsliteratur: Rezeption, Vermittlung und Kontext leder fram till en akademisk masterexamen och riktar sig framförallt mot befattningar inom utbildnings-, kultur- och litteratursektorn.

Deutsche Gegenwartsliteratur: Rezeption, Vermittlung und Kontext, 60/120 hp

Digital Humaniora 120 hp NYHET HT17

Masterprogrammet Digital humaniora är en spetsutbildning i skärningspunkten mellan de centrala humanvetenskapliga kompetenserna och teknikområdet. I denna tvååriga utbildning får du både arbeta med humanistiska frågeställningar och samtidigt ta dig an frågor om digital teknik i förhållande till dagens samhälle, kultur och forskning. Är du humanist och intresserad av att arbeta med digitala tekniker? Då kan programmet Digital humaniora vara något för dig!

Digital Humaniora 120 hp

Gendering Practices, 60/120 hp

Det internationella masterprogrammet Gendering Practices syftar till att ge avancerade kunskaper inom det tvärvetenskapliga fältet för genusvetenskap. Programmets innehåll och inriktningar förbereder studenterna för en arbetsmarknad där ökade kunskaper om - och kritiska perspektiv på – samhälleliga maktförhållanden, likabehandling och normer efterfrågas. Programmet ges på engelska.

Gendering Practices, 60/120 hp

Kommunikatörsprogrammet med inriktning mot myndigheter och offentlig förvaltning, 60/120 hp

Programmet vänder sig till dig som har en kandidatexamen och nu vill bygga på din utbildning med avancerade studier i kommunikation, med siktet inställt på att arbeta som kommunikatör i myndigheter och offentlig förvaltning.

Kommunikatörsprogrammet med inriktning mot myndigheter och offentlig förvaltning, 60/120 hp

Kritiska studier, 60/120 hp

Masterprogrammet Kritiska studier är en spetsutbildning i centrala humanvetenskapliga kompetenser med utgångspunkt i tre ämnesområden: litteraturvetenskap, teaterstudier och idé- och lärdomshistoria.

Kritiska studier, 60/120 hp

Kulturarv och modernitet: materiellt och immateriellt under 1000 år, 60/120 hp

I utbildningen Kulturarv och Modernitet förenas tre vetenskaper som med olika infallsvinklar söker kunskap om det förflutna: arkeologi, etnologi, och historia. Med utgångspunkt i materiella lämningar, muntligt berättande och skriftliga källor söker vi nya kunskaper och perspektiv på det som en gång var.

Kulturarv och modernitet: materiellt och immateriellt under 1000 år, 60/120 hp

Kultur och demokrati, 120 hp

Är du intresserad av sambandet mellan kultur och demokrati? Demokrati handlar inte endast om parlament och konstitution. På masterprogrammet Kultur och demokrati undersöker vi den demokratiska infrastrukturen och riktar ljuset mot estetiska praktiker i relation till kulturpolitik, medborgardialog, folkbildning, sociala rörelser, mediekonsumtion och hållbar utveckling.

Kultur och demokrati, 120 hp

Logic, Master's Programme, 120 hp NYHET HT18

Det internationella masterprogrammet i Logik, Logic, Master's Programme, är ett tvärvetenskapligt masterprogram i logik. Här kan du som läst till exempel matematik, filosofi, lingvistik eller datavetenskap få nya verktyg för exempelvis kvalificerade jobb inom industrin. Programmet ges på engelska.

Logic, Master's Programme, 120 hp

Masterprogram i evidensbasering: praktik, teori, kontext, 60/120 hp

Hur kan vi vara säkra på att vi gör rätt när vi fattar beslut om olika insatser? Svaret på dessa frågor har sedan några år varit: evidensbasering. I dagens komplexa samhälle behöver olika expertgrupper samarbeta på ett kunskapsbaserat sätt. Inom många sektorer arbetar man dock ofta med skilda kunskapsmodeller som skapar svårigheter för tvärprofessionellt arbete. Programmet är en mötesplats för olika professioner och kunskapssyner.

Masterprogram i evidensbasering: praktik, teori, kontext, 60/120 hp

Master in Language Technology, 60/120 hp

Masterprogrammet i språkteknologi är en utbildning för dig som vill få datorer att använda och förstå mänskligt språk. Programmet är internationellt och all undervisning sker på engelska.

Master in Language Technology, 60/120 hp

Språk och interkulturell kommunikation, 60/120 hp

Detta program förenar spetskompetens i språk med interkulturell kommunikation och förbereder för en bred arbetsmarknad. Du behöver inte ha läst språk på universitetsnivå tidigare, men måste ha en kandidatexamen (eller motsvarande) i valfritt ämne och goda läs- och skrivfärdigheter i det språk du väljer att ta ut din examen i.

Språk och interkulturell kommunikation, 60/120 hp

Svenska som andraspråk, magister-/masterprogram, 60/120 hp

Magister-/masterprogrammet i svenska som andraspråk är Sveriges första program i svenska som andraspråk på avancerad nivå. Programmet vänder sig till dig som är intresserad av svenskan i ett flerspråkigt perspektiv och till dig som arbetar eller vill arbeta professionellt med flerspråkighetsfrågor inom till exempel skola, kommun, media eller företag.

Svenska som andraspråk, magister-/masterprogram, 60/120 hp

Översättarprogrammet, 60/120 hp

Översättarprogrammet vänder sig till dig som i framtiden vill jobba som översättare inom EU, vid svenska myndigheter, vid förlag, hos privata översättningsföretag eller som egen företagare. Utbildningen bygger framförallt på att du ska tillägna dig kunskapen att översätta fackspråkstexter samt få ett översättningsvetenskapligt perspektiv på översättning. Inom Översättarprogrammet utbildas översättare, som arbetar med skrivna texter.

Översättarprogrammet, 60/120 hp

Övriga program på avancerad nivå

För dig med huvudämne/huvudområde inom humaniora kan också program på avancerad nivå som ges av annan fakultet vara aktuella, till exempel:

På Konstnärliga fakulteten

På IT-fakulteten

På Samhällsvetenskapliga fakulteten

På Naturvetenskapliga fakulteten

Masterprogram i samverkan med andra universitet

 

Sidansvarig: Eva Englund|Sidan uppdaterades: 2019-07-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?