Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Deutsche Gegenwartsliteratur: Rezeption, Vermittlung und Kontext, 120 hp

Det tyskaspråkiga programmet leder fram till en akademisk masterexamen och riktar sig framförallt mot befattningar inom utbildnings-, kultur- och litteratursektorn.

Huvudområdet genom hela utbildningen är tysk samtidslitteratur och samtidskultur och programmets huvudsakliga frågeställningar gäller därför tysk samtidslitteratur och dess kulturella reception och förmedling samt dess olika historiska, teoretiska och internationella kontexter. Samverkan sker med yrkesfältet för att integrera praktiska och teoretiska moment i utbildningen. Handledning vid verksamhetsförlagd utbildning sker i samarbete med universitetet i Innsbruck och Kiel.

Utöver huvudområdet tysk samtidslitteratur och samtidskultur kan även andra kurser motsvarande 25 hp ingå i programmet, t ex litteraturkurser inom andra språk, journalistik, historia osv.

 

Sidansvarig: Eva Englund|Sidan uppdaterades: 2017-12-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?