Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kritiska studier, masterprogram, 120 hp

Vill du utveckla din förmåga till kritiskt tänkande och träna humanistiska färdigheter som kan omsättas i yrkesliv eller fortsatta forskarstudier? Vill du ge bredd, djup och tydligare arbetslivsanknytning åt dina ämnesstudier?

Om utbildningen

Masterprogrammet Kritiska studier är en spetsutbildning i centrala humanvetenskapliga kompetenser med utgångspunkt i tre ämnesområden: litteraturvetenskap, teaterstudier och idé- och lärdomshistoria.

Programmet är knutet till ett professionellt nätverk inom konst-och kulturlivet i Göteborg med omnejd. Internationella utblickar sker genom gästföreläsningar och möjligheter till studieresor och fältarbete utomlands.

Innehåll

Förutom obligatoriska kurser (LIR201, LIR202 och LV2140) och valbara kurser består programmets kärna av Det avancerade seminariet i Kritiska studier där du får möta och samarbeta med representanter från olika delar av akademin, konst- och kulturlivet: redaktörer, forskare, producenter, författare, översättare, debattörer, politiker och tjänstemän.

Kritiska studier erbjuder en kreativ och dynamisk mångvetenskaplig miljö, där du får delta i vetenskapliga seminarier och pågående forskningsprojekt.

Examen

Utbildningen leder till en masterexamen inom något av de ingående ämnena litteraturvetenskap, idéhistoria och teaterstudier, och ger behörighet att söka forskarutbildning inom valt huvudområde.

Viktig tilläggsinformation 2020-03-16 inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: om undervisning och examination på campus inte kan genomföras kommer programmets ingående kurser att ges online istället så länge det är påkallat.

 

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Kandidatexamen med huvudområde idé- och lärdomshistoria, litteraturvetenskap eller teaterstudier/dramatik, eller motsvarande, samt språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5. Sökande med kandidatexamen i annat huvudområde kan bli behörig efter granskning av kandidatexamensarbetet. Skicka i så fall in kandidatexamensarbete (eller motsvarande) till kritiskastudier@lir.gu.se för en individuell bedömning senast sista kompletteringsdag. Det som granskas är förutom grundläggande formalia och stil, förmåga att föra ett kritiskt, vetenskapligt resonemang med utgångspunkt i en självständigt formulerad forskningsfråga.

Urval:

Högskolepoäng, max 225 hp

Kritiska studier, masterprogram, 120 hp
Start Studietakt Anmälan
HT20 Dag, 100 % Anmäl dig

Mer information om valt utbildningstillfälle

ANMÄLNINGSKOD: GU-14597
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 2020-04-15
YTTERLIGARE ANMÄLNINGSINFORMATION: https://www.antagning.se/
ORT: Göteborg


Linus Ragnhage, Kritiska studier

Linus har hittat rätt på masterprogrammet Kritiska studier. Se hela intervjun.

Om Kritiska studier

 

Sidansvarig: Eva Englund|Sidan uppdaterades: 2018-06-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?