Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Översättarprogrammet, 120 hp

Översättarprogrammet vänder sig till dig som i framtiden vill jobba som översättare inom EU, vid svenska myndigheter, vid förlag, hos privata översättningsföretag eller som egen företagare. Utbildningen bygger framförallt på att du ska tillägna dig kunskapen att översätta fackspråkstexter samt få ett översättningsvetenskapligt perspektiv på översättning.

Programmet vänder sig till dig som vill utbilda dig till facköversättare och översätta från två källspråk där det ena är engelska och det andra är antingen arabiska, danska, franska, kinesiska, japanska, ryska, spanska eller tyska. Målspråket för översättningen är oavsett källspråk alltid svenska. Vid varje antagningstillfälle kan sökande med samtliga källspråkskombinationer antas.

Översättarprogrammet är ett program på avancerad nivå och omfattar 120 hp. Efter fullföljt program kan du ta ut en masterexamen i huvudområdet översättning. Du har också möjlighet att ta ut en magisterexamen i huvudområdet översättning efter det första årets studier och fullgjorda 60 hp.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Kandidatexamen alternativt 180 hp inklusive ett självständigt arbete 15 hp på fördjupningsnivå eller motsvarande utländsk examen med självständigt arbete (15 hp). Därutöver krävs att du har läst en kurs i något språkrelaterat ämne (till exempel lingvistik, svenska eller kinesiska) motsvarande minst 30 hp. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska 3/Svenska B och Engelska 6/Engelska B. Du behöver också godkänt resultat på det särskilda antagningsprovet, du som söker programmet via antagning.se senast den 15 april är automatiskt anmäld till antagningsprovet.

Urval:

Godkänt resultat på särskilt antagningsprov där skriftlig språkfärdighet i svenska inklusive översättning till svenska från de båda aktuella källspråken testas. För information om samt exempel på antagningsprov, se www.sprak.gu.se/utbildning/avancerad-niva/oversattarprogrammet. Den som söker programmet via www.antagning.se senast den 18 april är automatisk anmäld till antagningsprovet och kommer att bli kallad via den e-postadress som angivits vid ansökan. Provet kommer att hållas i början av maj. Tid och plats kommer att anslås på webbsidan för programmet.

Översättarprogrammet, 120 hp
Start Studietakt Anmälan
HT18 Dag, 100 % Öppnar 15 mar

Mer information om valt utbildningstillfälle

ANMÄLNINGSKOD: GU-15798
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 2018-04-16
YTTERLIGARE ANMÄLNINGSINFORMATION: https://www.antagning.se/
ORT: Göteborg


Översättarprogrammet

 

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2017-12-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?