Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Översättarprogrammet, 120 hp

Översättarprogrammet vänder sig till dig som i framtiden vill jobba som översättare inom EU, vid svenska myndigheter, vid förlag, hos privata översättningsföretag eller som egen företagare. Utbildningen bygger framförallt på att du ska tillägna dig kunskapen att översätta fackspråkstexter samt få ett översättningsvetenskapligt perspektiv på översättning.

Programmet vänder sig till dig som vill utbilda dig till facköversättare och översätta från två källspråk där det ena är engelska och det andra är antingen arabiska, danska, franska, kinesiska, japanska, ryska, spanska eller tyska. Målspråket för översättningen är oavsett källspråk alltid svenska. Vid varje antagningstillfälle kan sökande med samtliga källspråkskombinationer antas.

Översättarprogrammet är ett program på avancerad nivå och omfattar 120 hp. Efter fullföljt program kan du ta ut en masterexamen i huvudområdet översättning. Du har också möjlighet att ta ut en magisterexamen i huvudområdet översättning efter det första årets studier och fullgjorda 60 hp.

Översättarprogrammet, 120 hp
Start Studietakt Anmälan

Programmet startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Översättarprogrammet

 

Sidansvarig: Eva Englund|Sidan uppdaterades: 2017-12-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?