Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Språk och interkulturell kommunikation, magister/masterprogram, 120 hp

Detta program förenar spetskompetens i språk med interkulturell kommunikation och förbereder för en bred arbetsmarknad. Du behöver inte ha läst språk på universitetsnivå tidigare, men måste ha en kandidatexamen (eller motsvarande) i valfritt ämne och goda läs- och skrivfärdigheter i det språk du väljer att ta ut din examen i. Studierna ger dig de språkvetenskapliga verktyg du behöver för att utforska, tolka och förstå olika språkliga och kulturella yttringar, och komma fram till hur diskurser om kultur och kulturella skillnader kan påverka kommunikationen mellan och om olika kulturer. Du får kunskap och färdighet för att analysera och diskutera kommunikativa manifestationer av kultur, och en kulturell kompetens för att verka inom internationella miljöer och hantera interkulturella möten och möjligheter som blir allt vanligare i en verklighet präglad av mångkultur och mångspråkighet. Språkkunskaper, generella kompetenser och kunskaper om kulturskillnader kopplat till kommunikation värderas högt av potentiella arbetsgivare. Tänkbara yrken är till exempel inom turism, kommunikation, utredningsarbete, arbete med PR, HR, migrations- och integrationsfrågor och inom NGO:s, m.m. Den möjliga arbetsmarknaden är alltså mycket bred och de potentiella arbetsgivarna många. Programmets tvärspråkliga upplägg innebär att du kommer att läsa tillsammans med studenter i andra språk än det du valt. Detta i sig ger interkulturella erfarenheter och förbereder för ett internationellt arbetsliv.

Student med magisterexamen från Språkvetenskaplig magister H2SPV är behörig att påbörja andra året i programmet.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

För tillträde till programmet krävs en svensk eller utländsk kandidatexamen (alternativt 180 högskolepoäng inklusive ett självständigt arbete om 15 högskolepoäng på fördjupningsnivå). Därutöver krävs Engelska 6 samt 60 högskolepoäng i engelska, franska, spanska eller tyska, alternativt 90 högskolepoäng i arabiska eller ryska, alternativt 120 högskolepoäng i japanska eller kinesiska, eller motsvarande reell kompetens som prövas av institutionen. För studenter med afrikanska språk som huvudområde ställs inga krav på förkunskaper i ämnet. Student med magisterexamen från Språkvetenskaplig magister H2SPV är behörig att påbörja andra året i programmet.

Urval:

Högskolepoäng utan maxgräns

Språk och interkulturell kommunikation, magister/masterprogram, 120 hp
Start Studietakt Anmälan
HT20 Dag, 100 % Stängd

Mer information om valt utbildningstillfälle

ANMÄLNINGSKOD: GU-15799
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 2020-04-15
YTTERLIGARE ANMÄLNINGSINFORMATION: https://www.antagning.se/
ORT: Göteborg
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Kommentar: Observera att förkunskapskravet är justerat gentemot tidigare utannonserat.


Mer om Språk och interkulturell kommunikation

Ytterligare information om masterprogrammet Språk och interkulturell kommunikation hittar du på Institutionen för språk och litteraturers sida om programmet.

Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2017-12-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hum.gu.se/utbildning/avancerad/program/sprak-och-interkulturell-kommunikation/
Utskriftsdatum: 2020-06-04