Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Magisterprogram i språkvetenskap, 60 hp

Du som har en kandidatexamen med språkvetenskapligt huvudområde* och gärna vill fördjupa dig inom språkvetenskapen är välkommen till detta magisterprogram. I programmet ingår teorikurser där du får utveckla din kunskap om språkets uppbyggnad och funktion samt en metodkurs där du får pröva på olika metoder som används i dagens språkforskning, till exempel psykolingvistiska experiment, korpussökningar och analyser av talspråk. Dessutom fördjupar du dina ämneskunskaper och skriver en magisteruppsats inom ditt huvudområde. Programmet kan läsas på hel- eller halvfart med start på höstterminen och leder till en magisterexamen i ditt huvudområde.

I programmet möts studenter som specialiserar sig på olika språk eller lingvistik och läser 15-30 hp gemensamma kurser. Övriga kurser läses inom respektive huvudområde samtidigt som studenterna på programmet behåller kontakten med varandra genom ett särskilt språkvetarseminarium.

*Möjliga huvudområden: allmän språkvetenskap/lingvistik, engelska, franska, nordiska språk, spanska, svenska, tyska.

Innehåll

Under hösten läser du två obligatoriska kurser: Språkvetenskapliga metoder (LI2102) 7,5 hp och Språkvetenskapliga teorier (SV2114) 7,5 hp. Kursen Vetenskapen i samhället (FP2525) 7,5 hp är obligatorisk för den som inte redan har läst motsvarande, och dessutom väljer du en kurs om 7,5 hp inom huvudområdet.

Under våren förbättrar du dina färdigheter att skriva vetenskaplig text på svenska eller engelska samt att redogöra för och diskutera dina slutsatser. Rekommenderade kurser är Vetenskapligt skrivande på svenska (SV2151) 4,5 hp och Presentationsteknik (SV2152) 3 hp eller Academic Writing (EN2N01) 7,5 hp. Du läser ytterligare en valbar kurs på 7,5 hp inom ditt huvudområde samt skriver ett självständigt arbete om 15 hp inom ditt huvudområde.

Magisterprogram i språkvetenskap, 60 hp
Start Studietakt Anmälan

Programmet startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Kontaktinformation

Programsamordnare för språkvetenskapligt magisterprogram, Emma Sköldberg

Inst. för svenska språket, Box 200, 405 30 Göteborg, Göteborg

Besöksadress:
Lennart Torstenssonsgatan 6, rum K430

Telefon:
031-786 4429

Om Språkvetenskapligt magisterprogram

 

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2016-02-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?