Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Magister-/Masterprogram i svenska som andraspråk, 120 hp

Samhället blir i takt med ökad globalisering alltmer flerspråkigt. De flesta människor i Sverige är flerspråkiga, kommer i kontakt med flerspråkiga människor eller påverkas av den flerspråkiga situationen. Arbetar du med flerspråkiga människor inom utbildning, annan offentlig verksamhet eller näringsliv? Nu kan du söka till det nationella master-/magisterprogrammet i svenska som andraspråk och fördjupa dina kunskaper kring frågor av stor betydelse för samhällsutvecklingen.

Programmet vänder sig till dem som arbetar eller vill arbeta professionellt med flerspråkighet i olika yrkesverksamheter. Utbildningen är tvärvetenskaplig. Delkurserna behandlar bl.a. andraspråksinlärning, flerspråkig utveckling och identitet, andraspråksundervisning, lärande på andraspråket, bedömning av språkfärdigheter, tvärspråklig kommunikation i samhälls- och arbetslivet etc. Utbildningen genomförs i nära samarbete med flera forsknings- och utbildningsprojekt vilket ger dig möjlighet att arbeta med både verksamhetsnära och forskningsnära autentiska uppgifter under utbildningen.

Magister-/masterutbildningen omfattar två respektive fyra års halvtidsstudier och ger behörighet för forskarstudier i svenska som andraspråk och nordiska språk. Det nationella programmet är ett samarbete mellan två svenska universitet – Göteborgs och Lunds universitet – som ger olika kurser. Utbildningen är huvudsakligen en nätbaserad distansutbildning.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Avlagd kandidatexamen med 90 hp inklusive ett självständigt arbete om minst 15 hp i något av huvudområdena svenska som andraspråk, svenska språket/nordiska språk, engelska, franska, spanska eller tyska med språkvetenskaplig inriktning eller allmän språkvetenskap/lingvistik. Därutöver krävs Svenska B/Svenska 3 eller Engelska A/Engelska 5.

Urval:

Högskolepoäng utan maxgräns

Magister-/Masterprogram i svenska som andraspråk, 120 hp
Start Studietakt Anmälan
HT18 50 % Öppnar 15 mar

Mer information om valt utbildningstillfälle

ANMÄLNINGSKOD: GU-15599
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 2018-04-16
YTTERLIGARE ANMÄLNINGSINFORMATION: https://www.antagning.se/
ORT: Göteborg


Om master i svenska som andraspråk

 

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2017-12-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?