Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbytesmöjligheter för doktorander

Som doktorand har du möjlighet att finansiera en längre utlandvistelse genom de olika program som finns på universitetet. Nedan anges främst de möjligheter som finns inom Eramus+ programmet. På International centers sidor finns mer information om vilka vägar det finns för dig som vill förlägga en del av din tid som doktorand utomlands.

Erasmus+

Erasmus+ är ett utbildningsprogram som finansieras av Europeiska kommissionen och är giltigt åren 2014-2020. Erasmus+ ska verka för ökad rörlighet inom Europa för studenter och lärare, genom att ska bättre ekonomiska förusättningar och förenkla administrationen som krävs för att detta ska vara möjligt.

Förkunskapskrav och förutsättningar

  • Studierna skall ske på heltid, minst 90 dagar och maximalt 360 dagar
  • Inskriven som doktorand vid Göteborgs universitet
  • Avtal mellan en institution på GU och en institution vid ett annat lärosäte med utbyte för doktorander. Här hittar du en lista på avtalen som finns på fakulteten.

Hur går det till?

Doktorander kan precis som studenter som åker på Erasmus välja att teckna ett traditionellt Learning agreement om man avser att endast läsa kurser.  Men om syftet är att åka på ett utbyte till ett annat lärosäte för att samla data, att skriva på sin avhandling, få tillgång till ett unikt arkiv eller en speciell handledare, så behövs inget learning agreement. Istället skriver man ett motsvarande dokument (skriftlig överenskommelse)som beskriver vad doktoranden skall göra och hur det skall ingå i doktorandutbildningen.

Läs mer om stipendiebeloppet (i studentportalen).

Ansökan kan göras på två sätt.

  • i databasen Moveon under GU:s gemensamma ansökningsperionden 10 december - 1 februari
  • löpande till Carl-Magnus Forsudd (Internationell handläggare på fakulteten) 
Sidansvarig: Eva Englund|Sidan uppdaterades: 2016-11-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?