Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Frihet med fristående kurser

Vill du sätta ihop din egen utbildning (kandidat eller master) eller läsa en eller ett par kurser för att bredda din kompetens?

Vi erbjuder en mängd ämnen, som filosofi, allmän språkvetenskap, idéhistoria, litteraturvetenskap, historia och genusvetenskap.

För dig som är språkintresserad finns ett 15-tal språk att välja mellan, till exempel svenska, engelska, ryska eller arabiska.

Vi erbjuder även ett antal program på både grundnivå (kandidat) och avancerad nivå (magister/master). Samtliga program startar på hösten.

Praktiktermin

Är du nästan klar med din kandidat? Har du minst 150 hp kan du söka vår kurs Kvalificerad arbetspraktik med humanistisk inriktning och få en inblick i ditt kommande arbetsliv.

Vi vägleder dig

Du kan alltid boka en tid hos någon av våra studievägledare för att bolla idéer om hur just din utbildning kan se ut. Det kan handla om hur många poäng du behöver i en examen inom dina ämnen, vilka kurser du kan kombinera och när kurserna ges.

Välkommen med din ansökan

Välkommen att söka  kurser och program. Ansök senast 15 okober för studier på våren eller senast 15 april för studier till hösten.

 

Arbetsområden

Humaniora behövs i hela samhället. Läs mer om vanliga arbetsområden.

Examensstruktur

All högre utbildning är indelad i grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå

Examina på grundnivå: Högskole- eller Kandidatexamen 120/180 hp (2 eller 3 års studier)

Examina på avancerad nivå: Magister- eller Masterexamen 60/120 hp (ytterligare 1 eller 2 års studier)

Examina på forskarnivå: Licentiat- eller Doktorsexamen 120/240 hp (ytterligare 2 eller 4 års studier)

Viktigt: Läs din lokala examensbeskrivning för specifika regler som gäller för ditt huvudområde!

 

Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2018-03-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?