Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärarutbildning

På Göteborgs universitet finns alla lärarprogram och flest ämnen i Sverige. Du kan utbilda dig till lärare i förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola eller gymnasieskola. Det finns också vidareutbildning och kompletterande utbildningar för verksamma lärare.

Läs mer om lärarutbildningen vid Göteborgs universitet

Ämneslärarprogrammet

Vill du inspirera andra inom ditt favoritämne? Då kan du bli ämneslärare genom att läsa Ämneslärarprogrammet. Du kan läsa inriktning årskurs 7-9 eller gymnasieskolan. Göteborgs universitet har följande ämnen inom humaniora: filosofi, historia och religion samt följande språk: engelska, franska, latin, spanska, svenska, svenska som andraspråk och tyska. De går att kombinera med ett eller två av de totalt 24 ämnen som finns vid Göteborgs universitet.

Mer information - Ämneslärarprogrammet

Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU)

Om du har läst skolämnen på högskolenivå som fristående kurs inom exempelvis humaniora, till exempel tyska eller filosofi, kan du läsa ett kort lärarprogram - KPU (Kompletterande pedagogiskt utbildning).

Mer information - Kompletterande pedagogisk utbildning

Studievägledning

Lärarutbildningen har egna studievägledare som sitte på Pedagogen. De finns på Pedagogen, Hus A, Västra hamngatan 25. De sitter på entréplanet.

Mer information om lärarutbildningens studievägledning

Kompetensutbildning för förskollärare och lärare

Korsvägen är Göteborgs universitets webbplats med samlad fortbildning för lärare och förskollärare. Här hittar du information om kurser, seminarier och öppna föreläsningar.

www.korsvagen.blogg.gu.se

 

Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2018-04-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?