Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Praktik inom utbildning på grundnivå

I många utbildningsprogram finns möjligheter till praktik och läser du fristående kurser med målet att ta examen kan du välja att avsluta din utbildning med en termins praktik. Praktiken kan även förläggas utomlands.

Praktik utomlands

Vill du ha praktisk erfarenhet av ett annat land kan du göra praktik utomlands eller söka ett MFS-stipendium för din uppsats.

Praktikkurser

Kvalificerad arbetspraktik med humanistisk inriktning

Du som läst fristående kurser och har ditt huvudområde inom humaniora har möjlighet att knyta ihop din utbildning med kursen Kvalificerad arbetspraktik med humanistisk inriktning.

Språk i praktiken

Har du studerat språk och vill tillämpa dem i ett yrkesmässigt sammanhang? Syftet med praktikkurserna är att ge dig möjlighet att tillämpa dina språkkunskaper i en arbetssituation, liksom att identifiera möjliga framtida karriärvägar i Sverige eller utomlands.

Exempel på praktik i program

Internationella språkprogrammet, 180 hp

Ämnesorienterade kunskaper och färdigheter varvas med professionsinriktade inslag som träning i kommunikationsstrategier och diskursanalys. Varje termin ingår omvärldsseminarier då gästföreläsare och representanter från olika delar av samhället/arbetslivet medverkar. Valbar specialiseringskurs eller Språk i praktiken 15 hp kan väljas under termin 6.

Kultur, kandidatprogram 180 hp

Utöver ditt inriktningsämne läser du kurser som ger dig kunskaper i populärvetenskapligt skrivande, förvaltning, projektledarskap, entreprenörskap samt olika former av museikunskap. Du får träning i att arbeta utåtriktat med exempelvis utställningar, debattartiklar eller festivaler. I utbildningen ingår 15 hp praktik under termin 5.

Kulturarvsstudier, kandidatprogram 180 hp

Tanken med Kulturarvsprogrammet är att utveckla både teoretiska och praktiska färdigheter. Du tränas i att kritiskt granska hur kulturarvet används och använts genom historien och hur det kommuniceras på museer och inom upplevelseindustrin. Termin 5 består av ett projektarbete i grupp, samt praktik alternativt valbara kurser. Det finns ett långt (30 hp) respektive ett kort praktikalternativ (7,5 hp).

Liberal Arts, 180 hp

En kvalificerad utbildning i klassisk humanvetenskap. Femte terminen på programmet förbereder för såväl examensarbetet som livet efter examen. Välj mellan kvalificerad arbetspraktik, att fördjupa språkkunskaperna utomlands eller att i samråd med programkoordinatorn välja andra kurser.

Språkkonsultprogrammet, 180 hp

Programmet förbereder för en professionell verksamhet inom kommunikation och språkvård, särskilt med inriktning på svenska språket, inom eget företag eller med anställning vid myndighet, företag eller organisationer inom eller utom Sverige. Programmet innefattar en praktik kurs på 15 hp.

Lärarutbildning, 180 hp - 330 hp

Inom samtliga inriktningar inom lärarprogrammet ingår VFU (Verksamhetsförlagd utbildning)

 

Sidansvarig: Eva Englund|Sidan uppdaterades: 2018-03-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?