Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Praktik inom utbildning på grundnivå

Inom utbildningsprogrammen finns möjligheter till praktik i olika längd, men praktik erbjuds även inom kurser som Arkivvetenskap och det finns även möjligheter till fältstudier. Läser du fristående kurser med målet att ta examen kan du välja att avsluta din utbildning med en termins praktik. Praktiken kan även ske utomlands.

Praktikkurser

Kvalificerad arbetspraktik med humanistisk inriktning

En kurs för dig som läst din utbildning med fristående kurser med huvudområde inom humaniora. Du kan även lägga kursen som valbar inom program (om inte programmet har egen kursplan för praktik).

Språk i praktiken

Läser du språk finns det flera fristående praktikkurser att välja mellan både på grundnivå och avancerad nivå.

Arkivvetenskap, 60 hp (fristående kurs)

Ett praktikmoment ingår i delkursen Självständigt examensarbete, 10 hp, som ligger i termin två. Du tillämpar här dina kunskaper i ett självständigt utredningsarbete för en myndighet, förvaltning eller företag.

Exempel på praktik i program

Internationella språkprogrammet, 180 hp

Ämnesorienterade kunskaper och färdigheter varvas med professionsinriktade inslag som träning i kommunikationsstrategier och diskursanalys. Varje termin ingår omvärldsseminarier då gästföreläsare och representanter från olika delar av samhället/arbetslivet medverkar. Valbar specialiseringskurs eller Språk i praktiken (15 hp) kan väljas under termin 6.

Kultur, kandidatprogram 180 hp

Utöver ditt inriktningsämne, läser du kurser som ger dig kunskaper i populärvetenskapligt skrivande, förvaltning, projektledarskap, entreprenörskap samt olika former av museikunskap. Du får träning i att arbeta utåtriktat med exempelvis utställningar, debattartiklar eller festivaler. I utbildningen ingår också 15 hp praktik under termin 5.

Kulturarvsstudier, kandidatprogram 180 hp

Tanken med Kulturarvsprogrammet är att utveckla både teoretiska och praktiska färdigheter. Du tränas i att kritiskt granska hur kulturarvet används och använts genom historien och hur det kommuniceras på museer och inom upplevelseindustrin. Termin 5 består av ett projektarbete i grupp, samt praktik alternativt valbara kurser. Det finns ett långt (30 hp) respektive ett kort praktikalternativ (7,5 hp)

Liberal Arts, 180 hp

En kvalificerad utbildning i klassisk humanvetenskap. Femte terminen på programmet förbereder för såväl examensarbetet som livet efter examen. Välj mellan kvalificerad arbetspraktik, att fördjupa språkkunskaperna utomlands eller att i samråd med programkoordinatorn välja andra kurser.

Språkkonsultprogrammet, 180 hp

Programmet förbereder för en professionell verksamhet inom kommunikation och språkvård, särskilt med inriktning på svenska språket, inom eget företag eller med anställning vid myndighet, företag eller organisationer inom eller utom Sverige.

Lärarutbildning, 180 hp - 330 hp

Inom samtliga inriktningar inom lärarprogrammet ingår VFU (Verksamhetsförlagd utbildning)

 

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2017-12-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?