Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kvalificerad arbetspraktik med humanistisk inriktning

Komplettera med en praktiktermin

Du som läst fristående kurser och har ditt huvudområde inom humaniora har möjlighet att knyta ihop din utbildning med kursen Kvalificerad arbetspraktik med humanistisk inriktning, 30 hp.

Om kursen

Att göra praktik är en möjlighet att pröva en framtida yrkesroll. På kursen Kvalificerad arbetspraktik med humanistisk inriktning får du praktiska erfarenheter av arbetslivet samtidigt som du reflekterar över och använder dig av din humanistiska utbildning. Kursen kan fungera antingen som ett komplement till din utbildning eller inkluderas i en kandidatexamen. I vissa fall kan kursen också bli en del av en masterexamen.

Du ska själv hitta en relevant praktikplats där du aktivt och på en kvalificerad nivå kan arbeta med frågor som har anknytning till den utbildning du har. Det kan vara inom exempelvis statliga och kommunala myndigheter, företag och kulturinstitutioner och du kan göra praktiken både i Sverige eller utomlands. Under rubriken "Information om praktikplatser" i menyn kan du se var andra studenter gjort praktik de senaste åren.

Kursen i sin helhet ska stimulera till reflektion kring en framtida yrkesroll och ge insikter i hur man professionellt hanterar situationer som man som färdig humanist möter.

Praktikperiod

Kursen ges varje termin och praktikperioden löper från terminsstart och under ca 18 veckor. Efter praktikperioden kommer du att färdigställa en praktikrapport och ventilera den vid ett seminarium i slutet av terminen.

Under kursen deltar studenterna i två tematiska diskussioner på Göteborgs universitets lärplattform Canvas och i seminarium i anslutning till varje tema (två tillfällen).

Behörighet

  • Minst 150 hp på grundnivå inklusive ett uppsatsarbete om minst 15 hp på kandidatnivå i ett humanistiskt ämne. Huvudområden vid Humanistiska fakulteten
  • För att vara behörig krävs dessutom att du skickar in en praktikplan. 

Mall för praktikplanen

Template work placement

(Är ditt huvudområde samhällsvetenskapligt finns kursen SF1400 Arbetspraktik med samhällsvetenskaplig inriktning, kontakt: praktiksamordnare@samfak.gu.se)

Deadline praktikplan

Preliminär praktikplan ska lämnas in senast 15 juni inför höstens kurs och 1 december inför vårens kurs.

Skicka eller e-posta en scannad version av din praktikplan till kursansvarig Marita Rhedin i så god tid som möjligt. Lämnar du in före den 1 december 2019 finns det större chans att komplettera om praktikplanen inte skulle vara godkänd i befintligt skick.

Skicka till: praktik@hum.gu.se

eller

Institutionen för kulturvetenskaper
Marita Rhedin
Göteborgs universitet, Box 200,
405 30 Göteborg

Deadline ansökan

För kurser som går under våren söker du senast runt den 15 oktober. För kurser som går under hösten söker du senast runt den 15 april.

Du ansöker och hittar exakta datum på www.antagning.se samt via Göteborgs universitetets webbkatalog

Kontaktinformation

Marita Rhedin, Kursansvarig

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Vera Sandbergs Allé 8, rum 2429

Kontaktinformation

Studievägledning, Lise-Lotte Gustafsson

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Vera Sandbergs Allé 8

Seija gjorde praktik i Finland

Gör som Seija - avsluta din kandidat med kursen Kvalificerad arbetspraktik

Josefin gjorde praktik på Svt

Inriktning mot filmvetenskap gav användbar kunskap.

Sidansvarig: Caroline Tengroth|Sidan uppdaterades: 2019-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?