Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Program på grundnivå

Utöver vårt breda utbud av fristående kurser erbjuder vi utbildning inom åtta utbildningsprogram på grundnivå som kan leda till en kandidatexamen. Samtliga kandidatprogram startar endast på höstterminen. Efter avslutad utbildning på grundnivå kan du läsa vidare på avancerad nivå - fristående kurser eller program.

Guide: upplevelser, kommunikation, kulturarv, 180 hp - startar ht 2017

Guideprogrammet är en tvärvetenskaplig utbildning om modern kulturförmedling. Utbildningen ger dig kunskaper och färdigheter för att arbeta som museivärd, turist- eller evenemangsguide, besöksmålsvärd, eller inom förvaltning med mera.

Internationella språkprogrammet, 180 hp

Om du gillar språk och vill arbeta i en internationell miljö så är Internationella språkprogrammet rätt utbildning för dig. Programmet förbereder för ett yrkesliv i ett internationellt, mångkulturellt och flerspråkigt sammanhang.

Kultur, kandidatprogram 180 hp

Programmet Kultur vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta med musik, film, på muséer eller med kulturförvaltning och jämställdhet.

Kulturarvsstudier, kandidatprogram 180 hp

Kulturarvsstudier är en utbildning för dig som är intresserad av människans seder, bruk och traditioner, föremål, byggnader, landskap, arkivmaterial och muntliga historia.

Liberal Arts, kandidatprogram 180 hp

Liberal Arts är Göteborgs universitets spetsutbildning i humaniora och vänder sig särskilt till dig som söker en utmaning och vill ha en avancerad utbildning i klassisk humanvetenskap. Göteborgs universitet är i dagsläget det enda nordiska lärosäte som erbjuder en utbildning av befintligt slag.

Medier, estetik och kulturellt entreprenörskap, 180 hp

Ett program som förbereder dig för arbete som analytiker och projektledare inom kultur- och mediesektorerna. Du kommer att kunna arbeta som verksamhetsutvecklare inom alla typer av kreativa verksamheter.

Språkkonsultprogrammet, 180 hp

(start ht 2016, ht 2018, ht 2020 och så vidare)

Språkkonsulter finns på många ställen i samhället där det behövs professionella kunskaper på språkområdet. Du kan bland annat arbeta med språkgranskning och textbearbetning, språkvård och språkrådgivning, handledning och utbildning av skribenter och talare, utveckling av mallar och skrivråd, terminologiarbete och teknisk dokumentation.

Teologiskt kandidatprogram, 180 hp

Leder till en Teologie kandidatexamen, 180 hp. För dig som vill ha fördjupade kunskaper i religionsvetenskap och teologi eller som avser att bli präst/pastor i Svenska kyrkan eller i andra samfund.

För behörighet till slutår vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut skall du som påbörjat dina studier i religionsvetenskap och teologi ht13 eller senare bygga på din kandidatexamen med:

  • Teologie magisterexamen, 60 hp
  • Ytterligare 15 hp
  • Pastoralteologisk grundkurs (Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Lund/Uppsala ansvarar för och tillhandahåller denna kurs)

Program på grundnivå i samarbete med andra fakulteter:

 

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2017-12-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hum.gu.se/utbildning/grundniva/program/
Utskriftsdatum: 2017-12-13