Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kompetensutveckling och uppdragsutbildning

Språk och litteraturer

Jobbar du i en internationell miljö? Möter du människor med olika språkbakgrunder och från olika kulturer? Hos Institutionen för språk och litteraturer kan du vässa dina språkkunskaper och odla en djupare interkulturell förståelse! Vi erbjuder både kostnadsfri utbildning inom vårt ordinarie utbildningsutbud och skräddarsydda uppdragsutbildningar som din arbetsgivare betalar.

Vi har många fristående kurser som ges på kvartsfart och på så sätt passar som fortbildning eller kompetensutveckling vid sidan av ett heltidsarbete. En hel del av dessa kurser ges på kvällen eller på distans över internet, men alla kurser går inte varje termin. Vi erbjuder även flera kurser på avancerad nivå som särskilt riktar sig till språklärare.

Vi kan även skräddarsy kompetensutveckling till anställda inom företag, myndigheter och organisationer. Din arbetsgivare köper i så fall en uppdragsutbildning av oss. Våra uppdragsutbildningar kan vara allt från en föreläsning, en workshop, eller en hel kurs inom följande områden: Introduktion till världens språk och kulturer, Intensivkurs i språk (till exempel engelska för arbetslivet), Migration (till exempel migration i film och litteratur) eller Interkulturell kommunikation.

Mer information

Institutionen för språk och litteraturer
 


Institutionen för kulturvetenskaper

Vid institutionen för kulturvetenskaper bedrivs forskning och undervisning kring kultur ur olika perspektiv. Här finns ämnen som hör till de estetiska vetenskaperna och som studerar kulturella delområden såsom konst och bild, musik och film. Här finns också ämnena kulturstudier, barn- och ungdomskultur, etnologi och genusvetenskap. I alla ämnen sätts kulturyttringar in i ett bredare samhälleligt sammanhang.

Institutionen för kulturvetenskaper erbjuder kompetensutveckling och vidareutbildningar till organisationer, myndigheter och företag. Det kan vara endags utbildningar, enstaka föreläsningsserier eller längre ”traditionella” universitetskurser. Vi utformar även utbildningar efter era behov och önskemål om innehåll, omfattning och undervisningsform.

Mer information

Om du vill veta mer om erbjudande om uppdragsutbildningar och kompetensutveckling, kontakta prefekten vid institutionen för kulturvetenskaper.

 


Användbar kunskap – akademisk kvalitet

Ämnet filosofi vid Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori erbjuder kompetensutveckling och vidareutbildningar till företag och såväl privata som statliga organisationer och myndigheter. Vi erbjuder enstaka föreläsningar, endagsutbildningar, föreläsningsserier, samt hela kurser av mer traditionell universitetskaraktär.

Våra utbildningar håller hög akademisk kvalitet och är utvecklade av disputerade lärare med lång erfarenhet av praktisk utbildningsverksamhet. Fokus för vår verksamhet är att våra utbildningar utifrån solid forskning ska ge konkreta praktiska kunskaper som är användbara i många olika sammanhang. Vi har sedan många år tillbaka mycket goda erfarenheter av uppdragsutbildningar och bland annat haft Utbildningsdepartementet, Myndigheten för skolutveckling och ett antal kommuner i Sverige som kunder. Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss!

Mer information

Vill du ha mer information om vad ämnet har att erbjuda inom kompetensutveckling och vidareutbildning, kontakta prefekt vid institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori.

 


Svenska

Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet har mycket lång erfarenhet av undervisning inom språkets många olika områden. Vårt utbud omfattar allt från baskurser i svenska för nybörjare till avancerade kurser om hur man håller en bra muntlig presentation eller formulerar en klar och tydlig text.

Vi kan erbjuda enstaka föredrag på till exempel en konferens eller kickoff, längre kurser eller återkommande språkhandledning. Givetvis skräddarsyr vi föredrag och kurser efter kundens speciella önskemål och behov.

Våra föredrag och kurser passar utmärkt för företag, statliga verk och myndigheter, kommunal förvaltning samt skolor. Kurserna kan antingen ges i universitetets lokaler eller i andra lokaler.

Mer information

 

Sidansvarig: Jessica Oscarsson|Sidan uppdaterades: 2018-04-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?