Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studera vidare

Efter att du har tagit ut din kandidatexamen så finns det möjlighet att studera vidare på avancerad nivå för att få en magisterexamen eller, efter två års studier, en masterexamen. Därefter kan du söka till forskarnivå.

Magister- och masterutbildning

Det finns dels masterutbildningar där du fördjupar dig ytterligare i ditt huvudområde. Men det finns även mer yrkesinriktade masterubildningar, som exempelvis Kommunikatörsprogrammet med inriktning mot myndigheter och offentlig förvaltning, som inte är knuten till något specifikt huvudområde i kandidatexamen.

Du kan även välja att själv sätta samman kurser till en individuell masterexamen, precis som på grundnivå. Håll koll på den lokala examensbeskrivningen i ditt huvudområde - den styr vad som kan ingå i examen.

Bli doktorand - studier på forskarnivå

Varje institution beslutar själv när anställningar som doktorand utlyses. Utlysningarna brukar oftast  vara på våren och sedan börjar doktoranden på hösten.  Vissa institutioner utlyser endast vartannat år. Håll koll så du inte missar en utlysning!

Forskarutbildningsämnen

Det finns ett trettiotal forskarutbildningsämnen på Humanistiska fakulteten i Göteborg.

För respektive ämne finns en Allmän studieplan där det framgår vilken behörighet som krävs, det varierar mellan ämnena. Grundläggande behörighetskrav är en magisterexamen, dvs minst 240 hp varav 60 hp på avancerad nivå inklusive fördjupande uppsats. Men många ämnen kräver också särskild behörighet.

Om man antas så upprättas en individell studieplan för varje doktorand.

Examen

  • Filosofie licentiatexamen efter två års studier.
  • Filosofie doktorsexamen efter fyra års studier. Absolut vanligast på Humanistiska fakulteten.
  • Läs mer om forskarnivå på Humanistiska fakulteten. Utlysningar vid Göteborgs universitet läggs under lediga anställningar, se www.gu.se
Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2015-11-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?