Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vad gör att jag trivs på mitt arbete?

Vad gör en arbetsplats bra?

Vad är viktigt för dig? För att hitta ett arbete eller arbetsområde dit du kan söka dig behöver du reflektera över vad som är viktigt för just dig. Lär känna dig själv och vad du tycker är viktigt och låt det vara med i  underlaget när du gör dina val.

När vi tänker på arbete så är det ganska många faktorer som spelar roll. En del är vi väldigt medvetna om innan, en del får vi klart för oss när vi väl börjar på ett nytt jobb.

Men hur kan vi ta reda på vad som är viktigt innan vi står inför faktum på ett  nytt jobb?

Öka möjligheterna att trivas på din framtida arbetsplats

Allt vi gör eller beslutar oss för baseras på våra värderingar. Ibland gör vi val som strider mot våra värderingar och då känner vi oftast det, men kanske inte kan stå emot på grund av grupptryck eller sociala regler. Vi kan konstatera att vi ser saker olika och att det inte finns ”rätt och fel” utan att vi har olika utgångspunkt och olika värderingar som grund. Utifrån dessa gör vi sedan en värdering av vad som är viktigt för oss i olika sammanhang.

Här nedan kan du se vilka delar som ingår i det som utgör en arbetsplats och därefter kan du själv värdera hur viktiga olika delar är för att du ska trivas på din framtida arbetsplats. Ju ärligare du är med dig själv, ju större chans har du att ringa in det som du ser som en god arbetsplats, ett ställe du skulle vilja jobba på, ett ställe där du tror du skulle trivas.

  1. Passande arbetsuppgifter, vidareutveckling och erkännande
  2. Ansvar och påverkansmöjlighet
  3. Relationer och anställningsförhållanden
  4. Lön och förmåner

1. Arbetsuppgifter, utveckling och erkännande

När man utbildar sig kan det ofta kännas otydligt vilka arbetsuppgifter jag kommer att ha på en framtida arbetsplats. Många utbildningar leder inte till en titel och då kan det väcka många frågor runt vad det är jag kan arbeta med.

Fundera över vad det är du vill göra om dagarna, vad du vill sysselsätta dina händer och tankar med under en arbetsdag. Ta gärna kontakt med en studievägledare för att resonera om vad du tror är uppgifter du vill sysselsätta dig med.

Om du tänker: ”Jag vill jobba med människor” – tänk specifikt – hur då? Vilken kontakt vill du ha med människor, på vilket sätt? Vilka är de? Barn, ungdomar, äldre? Vill du skriva – vad vill du skriva? Vilken typ av texter? På webben eller för trycksaker? På vilket språk? Är det dina texter eller är det någon annans text du bearbetar?

Fundera också på om det är viktigast att arbeta med specifika arbetsuppgifter? När behöver man veta detta? Vid en anställningsintervju, när man väl är anställd eller långt innan dess?

Lärande och vidareutveckling på arbetet

När du väl är på ditt arbete – hur ser du på möjligheterna att få fortsätta utvecklas, lära mer, kompetensutvecklas? Hur viktigt är det att arbetsgivaren är tillåtande och hur mycket vill du ansvara för på egen hand?

Erkännande och bekräftelse

Att få veta att man gör ett bra arbete är viktigt och ger och god självkänsla på arbetsplatsen. Hur viktigt är det för dig att få bekräftelse? Hur ofta? Av vem? I vilket sammanhang? Är det till exempel viktigt att synas offentligt? Få cred inför arbetskamrater?

Känn efter, hur vill du att ditt arbete ska uppmärksammas, att din insats varit värdefull och behövd?

2. Ansvar och påverkan

Hur stort ansvar är du villig att ta? Vill du vara chef eller vill du ha en chef? Vilket ansvar vill du inte ta? Finns det delar du inte kan tänka dig ansvara för? Vill du själv planera för hur ditt arbete ska genomföras och att du håller deadlines?

Innovation/påverkansmöjlighet

Hur viktigt är det för dig att kunna utvecklas ditt arbete, få utrymme att lägga förslag till nya arbetsmetoder, få utrymme att utveckla nya idéer och få gehör för dem hos kollegor och chefer?

Bidra

Är det viktigt för dig att känna att du bidrar till arbetsplatsen? Både innehållsligt i det du gör, men också socialt i arbetsgruppen?

Flexibilitet

Hur viktigt är det att det finns utrymme för flexibilitet för dig? Flexibilitet i att välja ordningen på hur arbetet genomförs, flexibilitet i arbetstider, flexibilitet i arbetet i sig?


3. Relationer, anställningsförhållanden

På en arbetsplats så har man olika relationer, kollegor man arbetar nära med, några man kanske inte har så mycket kontakt med i det dagliga arbetet, men som man pratar med i lunchrummet.

Vilka relationer är viktiga? Vilken typ av relation vill du ha med dina kollegor? Vilken relation vill du ha med chefer och arbetsledare? Vilka relationer vill du ha med andra människor som du kanske arbetar gentemot? Nära, omhändertagande, servicenivå, kort, helst inte alls?

Värderingar

Något som också spelar stor roll är vilka värderingar som råder på en arbetsplats, hur stämmer det överens med dina? Fråga dig; vad är viktigt för mig? Är mina värderingar bättre än någon annans? Vem bestämmer vilken värdering som har högst värde? Vilken betydelse har våra värderingar? Hur är klimatet i fikarummet, är diskussionerna ok för dig och dina värderingar? Varifrån kommer våra värderingar?

Säkerhet och trygghet

Vad betyder det för dig? Är det viktigt att du har en fast anställning, kan du tänka dig frilans, projektanställning eller visstidsanställning? Hur viktigt är det att få andra förmåner? Extra avsättning till pensionen, extra sjukförsäkringar eller andra garantier?

Hur tänker du runt den personliga tryggheten? Känns det ok att jobba ensam i en mörk byggnad? Spelar det någon roll var arbetsplatsen finns? Är det ok att gå långt från bussen? Hur är känslan på vägen dit?

Lokalisering och pendling

Har avståndet mellan bostad och arbetsplats betydelse? Om det är långt till ditt arbete, finns det bra kommunikationer? Finns det tillfällen där pendling kan uppvägas av att alla andra delar som utgör det du definierar som en god arbetsplats är uppfyllda?

Är det viktigt att arbete i en specifik stad, ett land, inom en särskild organisation? Vad väger tyngst – arbetets innehåll eller avstånd till arbetsplatsen? Det kan ju också skilja sig mellan olika perioder i livet.

4. Lön och förmåner

Hur viktigt är det med lönen? Är det storleken på lönen som avgör om du söker ett visst arbete? Eller är lönen huvudsaken och arbetsuppgifterna underordnade? Vad finns för utrymme att få en bra löneutveckling?

Hur mycket semester får man? Vilka förmåner om du är föräldraledig? Försäkringar och pensionsförmåner?

Helheten

Det är förstås viktigt att försöka se helheten när du funderar på dessa frågor, har du samma förväntningar och samma önskemål genom livet? Vilka är viktiga för dig till att börja med?

Fundera på vad som är viktigt för dig just nu, fundera, undersök, intervjua, känn efter – vad är viktigast just nu? Anta gärna en tillåtande attityd och se dina val som ett av alla val som du kommer att göra i ditt liv, du kommer sannolikt inte att jobba med samma sak resten av ditt liv.

Fråga människor du träffar vad de jobbar med om dagarna och hur de trivs med sitt arbete och nöj dig inte enbart med en titel!

Intervjua ett yrke

För att skaffa en så sann inblick som möjligt i ett specifikt arbetsområde - fråga den som jobbar med det som intresserar dig!

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2016-02-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?