Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bibliotek

Göteborgs universitetsbibliotek (UB) består av åtta bibliotek och två studietorg. Här finns ca 1 600 studieplatser, bokningsbara grupprum, datorarbetsplatser, tysta läsplatser och möjlighet till att skriva ut och mycket mer.

Universitetsbiblioteket har en stor samling kursböcker uppdelad på de olika biblioteken efter ämne. Under terminen är det många som lånar kursböcker och det finns alltid referensexemplar att använda på biblioteken.

GU-kort

Som student vid Göteborgs universitet använder du GU-kortet som bibliotekskort. Med GU-kortet får du tillgång till flera av universitetsbibliotekets resurser, till exempel låna böcker och annat material, boka grupprum på biblioteken. Dessutom ger det tillgång till alla universitetsbibliotekets e-resurser, till exempel e-böcker, e-tidskrifter och databaser, hemifrån.

Trådlöst nät

Göteborgs universitet ger studenter och personal tillgång till trådlöst nät – GUWLAN. Detta fungerar även på biblioteken.

Hjälp med informationssökning

När du har frågor eller behöver hjälp med att hitta information och litteratur kan du alltid vända dig till något av våra bibliotek. Du kan också ”Boka en bibliotekarie”. Då får du personlig hjälp med informationssökning i samband med uppsatsskrivning, projektarbete eller liknande.

Lässtöd

För studenter som behöver lässtöd finns lässtudior som är placerade på Ekonomiska biblioteket, Humanistiska biblioteket, Biomedicinska biblioteket, Pedagogiska biblioteket och Samhällsvetenskapliga biblioteket. Alla arbetsplatser är utrustade med förstorings- och skärmläsningsprogram, talsyntes, stavningsprogram, skanner och skrivare.

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2014-06-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?