Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Stilla rum Campus Lorensberg

Till det stilla rummet på Humanisten kan du komma in för en stunds tystnad, reflektion, bön eller meditation. Rummet är alltid öppet för den som har behov av stillhet en stund, troende eller icke troende.

Under ombyggnationen av Humanisten är det stilla rummet placerat i Språkskrapan på plan 5.

Behovet av att dra sig undan yttre påverkan och störande ljud för att lyssna inåt i bön eller meditation är påtagligt för människan. Stilla rum/bönerum tar plats i offentliga miljöer på ett självklart sätt idag. Vi ser numera skylten av en bedjande människa i profil på så väl flygplatser och varuhus som vid utbildningsanstalter. Självklart är behovet inte nytt, kanske är det en del av vårt väsen, att söka sig till tystnaden och stillheten inom sig. För många människor handlar det också om att i tystnad rikta blicken utanför sig själv, mot en gudom.

Behöver du någon att samtala med?

Oavsett anledning är du som student eller anställd på Humanisten välkommen att kontakt med studentprästen för enskilt samtal. Det kan handla om någon enstaka gång eller flera samtal. Ett samtal med en studentpräst är alltid kostnadsfritt och konfidentiellt.

Studentprästerna finns till för alla, oavsett religionstillhörighet, tro/icke tro, kön eller sexuelläggning. De möter dig i din livssituation och det är din erfarenhet av livet som står i centrum.

Studentpräst på Campus Lorensberg

Martin Klemetz: martin@betlehemskyrkan.se tel. 070-940 43 33

Övriga studentpräster


För ytterligare information, se vidare på Studentprästernas sidor (extern länk)

 

 

Symbol studentprästerna
Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2017-11-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?