Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utomeuropeiska avtal

Göteborgs universitet har avtal med universitet i hela världen som är öppna för alla universitetets studenter. Ett antal avtal finns också på fakultetsnivå för studenter inom humaniora.

Japan

Anvisningar och program

Kontaktperson: Ann-Christin Undeby, tel: 031-786 1808

Universitetsgemensamma avtal

Universitetsgemensamma avtal gäller för samtliga studenter på alla fakulteter och institutioner. Här finns det möjlighet att studera i Afrika, Asien, Australien, Nordamerika och Latinamerika, oavsett vilket ämne du läser vid Göteborgs universitet. En grundförutsättning är att du uppfyller de specifika krav som finns för varje avtal, samt att ditt ämne finns på universitetet där du önskar studera.

Läs mer om universitetsövergripande avtal i Studentportalen

Linneaus-Palme

SIDA finansierar Linneaus-Palme programmet som främjar utbyten mellan universitet och högskolor i Sverige med läroverk i låg- och medlinkomstländer. Medel för olika projekt delas ut en gång per år och 2015-2016 beviljades Instititionen för språk och litteraturer medel för ett projekt med University of Dar Es Saalam, Tanzania. Om du är intresserad av att lära dig mer om projektet, läs mer på Institutionen för språk och litteraturers webbplats.


 

 

 

Sidansvarig: Kaj Johansson|Sidan uppdaterades: 2018-01-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?